Zege bij opening nieuwe supporterskantine

We zijn beland in een fase van de competitie waar het om de punten gaat. Wie mag straks een gooi doen om een plek in de Eredivisie en wie haakt er af. In de voorgaande vier wedstrijden werd er maar liefst geen enkele wedstrijd in winst omgezet en zo valt er wederom te spreken van een mini-crisis. Om deze te bezweren wordt er al vroeg verzameld op het terras, waar dankbaar gebruik wordt gemaakt van de lentezon. Over het strijdplan van vandaag zijn we snel klaar; niet lullen, maar poetsen. 3 Punten en niets minder!

Voorafgaande aan de wedstrijd zijn we aanwezig bij de opening van de nieuwe supporterskantine. In de afgelopen maanden werd er door verschillende vrijwilligers, maar vooral Graafschappers, hard gewerkt om deze zelf gefinancierde kantine uit de grond te stampen. Dit alles onder aanvoering van de supportersvereniging die daarvoor alle credits verdienen. Een sterk staaltje clubliefde, respect! Als het ceremoniële erop zit begeven we ons naar het vak dat snel in gereedheid wordt gebracht.

Over de eerste 45 minuten kunnen we kort zijn: zwaar ondermaats! Ook het vak zal in de tweede helft wat gas bij moeten geven, want de gezapigheid van het veld is enigszins merkbaar op de tribunes van De Vijverberg. De tweede helft schakelt het vak naar een hogere versnelling, maar de heren op het veld geven nog geen gehoor. Als het voetballend niet lukt, moet het worden afgedwongen op doorzettingsvermogen. Waar wedstrijden als deze eerder in het seizoen in een gelijkspel eindigden of er zelfs werd verloren, trekken we deze keer wel aan het langste eind. Ietwat gelukkig komt de bal terecht bij Tissoudali die op 10 minuten voor tijd de 1-0 aantekent. En daar blijft het bij! Tijdens de ereronde voegt El Jebli zich wederom bij het vak om daar de rol als capo op zich te nemen. Geheel foutloos knalt hij het ‘kom hier al vele jaren’ eruit. Wat ons betreft blijft deze jongen ook nog vele jaren!

Maandag staat alweer de volgende thuiswedstrijd op het programma. Ditmaal is FC Den Bosch de tegenstander. Tot maandag!

De foto’s zijn toegevoegd in ons fotoboek. Klik hier

_DSC0370

12-MGL7578