Wij willen bloed, zweet en tranen!

Beste staf en selectie,

Sint en Piet zaten te denken; waar is de huidige spelersgroep gestopt met vertrouwen te tanken?
Het omslagpunt vond precies vorig jaar in Leeuwarden plaats, na een geweldige tweede seizoenshelft in de Eredivisie zijn de resultaten nu echter zwaar ondermaats.
Vele clubs gingen op De Vijverberg met de rug tegen de muur en tegen Ajax verkochten we onze huid uiterst duur.
De hunkering naar het vechtvoetbal van die tijd is groot, maar de kaken kleuren nu al geruime tijd schaamrood.
Dat de potentie aan kwaliteit momenteel niet optimaal wordt benut; dat wordt op De Vijverberg tot bepaalde hoogte nog geaccepteerd, zolang dat maar met inzet en strijd wordt gecompenseerd.
Van ‘de nul houden tegen Achilles’ en ‘spelen vanuit de organisatie’, zijn we inmiddels wat moe, het aftroeven en overbluffen van de tegenstander; daar moeten we weer naartoe!

Het contrast met de tweede seizoenshelft van vorig seizoen is ontzettend groot. Waar het mis is gegaan, is ons tot op heden nog onduidelijk. Hoewel er wat namen zijn gegaan en gekomen, is de selectie nog redelijk intact. Ook wat betreft het voetballende vermogen. Als we de capaciteiten van de selectie vertalen naar het spel wat op de mat wordt gelegd kunnen we niet anders dan zwaar ontevreden zijn. Geen dertiger zal zich een desbetreffende positie op de ranglijst in de Eerste Divisie herinneren. De steun vanuit de supporters is sinds enkele jaren weer onvoorwaardelijk. Zo onvoorwaardelijk als die steun is, zo onvoorwaardelijk verwachten ze ook van jullie dat er alles aan wordt gedaan om de punten in Doetinchem te houden of daarmee naartoe te nemen. Het vechtvoetbal en de passie waar ze zich zo goed mee konden identificeren blijven echter nog steeds uit. Als wij vanuit Spanje kijken naar pakweg Achilles, Jong PSV en RKC uit springen ons de tranen in de ogen. Waar is de mentaliteit, passie en vechtlust gebleven?

Sint en piet willen duidelijk maken dat de supporters geen genoegen nemen met een ‘de nul gehouden tegen Achilles’ en een ‘de organisatie stond wel goed, maar we maken de kansen niet af’. Een club als de Graafschap hoort altijd voor de volle winst te gaan! De huidige 15de positie op de ranglijst is Graafschaponwaardig en zal door de supporters dan ook niet geaccepteerd worden. Hoogstaand voetbal verwachten ze niet, in dat geval boeken ze wel een reisje naar Barcelona of Madrid. No guts, no glory. Zonder lef geen roem.

Laat de komende week tegen Volendam en Oss een stap in de goede richting zijn, zodat de supporters bij winst of verlies het stadion kunnen verlaten met het idee dat jullie er alles aan gedaan hebben. We willen jullie vragen om de pakjes, die piet jullie zal geven, open te maken en op nummer naast elkaar te leggen. De duidelijke boodschap die ontstaat is hetgeen dat de supporters vanaf nu ‘op de mat willen zien’

Sint & Piet

senp008

senp009

senp001

senp002

senp003

senp004

senp005

senp006

senp007

WIJ WILLEN BLOED, ZWEET EN TRANEN