Wie is De Graafschap? WIJ ZIJN DE GRAAFSCHAP! (update)

Veel duidelijker had dit rampseizoen niet kunnen worden geïllustreerd: in de middenmoot eindigen in de Jupiler League en in de nacompetitie met 6-1 vernederd worden door de nummer 16 van de Eredivisie…

Zondag 19 mei speelde De Graafschap de return in de halve finale van de play-offs tegen Roda JC. In samenwerking met de supportersvereniging werd er voor vertrek een ontbijtbbq georganiseerd bij café Masselink. Ondanks het vroege tijdstip kwamen meer dan 100 supporters op de bbq af. De BT vertrok vervolgens met twee bussen naar Kerkrade en tijdens de reis zat in beide BT-bussen de stemming er al direct verdomd goed in.

Aangekomen in Kerkrade werd het echter, ondanks een goede start en voorsprong, al snel duidelijk dat het qua voetbal een treurige middag zou worden. Bij de 4-1 ging definitief de knop om in het uitvak. 450 Meegereisde supporters, afkomstig van alle Vijverbergtribunes, maakten een duidelijk statement: “Wij zijn De Graafschap!”

De geweldige sfeer die vanaf dat moment ontstond zorgde voor een onvergetelijke on-tour, met een hele heldere boodschap: het enige waar de club op dit moment trots op kan zijn, dat zijn de eigen supporters!

Nu is het aan de club. Zo kan het onmogelijk verder. Wordt er nu eindelijk geluisterd naar de supporters die het stuk voor stuk goed voorhebben met de club, of gaat men stoïcijns door met het beleid waar men mee bezig is en zakt onze club nog dieper weg? Wij hopen uiteraard vurig op het eerste. Onze club is echt veel te mooi en bijzonder om een grijze muis in de Jupiler League te zijn.

Hieronder de fotoreportage van gister!!!

UPDATE: Er zijn enkele foto’s toegevoegd. (de foto’s zijn afkomstig van de website www.koempel.nl)

 

Onderstaande foto’s zijn afkomstig van www.koempel.nl