‘Waarom Ross/De Jong en niet Bloemers?’

Waarom pleiten jullie voor het vertrek van Ross en De Jong en niet van dat van Henk Bloemers? Die vraag wordt de laatste tijd regelmatig gesteld door onze achterban. Bloemers is als enige directeur hoofdverantwoordelijk voor bijna alles binnen de club, dus wij begrijpen de vraag. We geven hierbij ons antwoord.

De problemen bij De Graafschap zitten diep. Hoewel vertegenwoordigers van de club nu komen met clichés als ‘juist nu moeten we één zijn en we zijn aan het bouwen’, is het vertrouwen van een zeer groot deel van het publiek weg en lijkt het trouwste publiek van Nederland zich van de club af te wenden. Dan weet elke Achterhoeker: hier is echt iets aan de hand.

De problemen zijn niet meteen opgelost als Ross en De Jong opstappen. Het probleem van deze club is een gebrek aan kwaliteit op meerdere plekken. Wij zetten in op de RvC omdat van daaruit de structuur van de club veranderd kan worden. Vervolgens kunnen hier de juiste mensen bij worden gezocht. Dat kan heel goed betekenen dat Bloemers het veld zou moeten ruimen omdat hij niet goed genoeg wordt bevonden. Zeker niet ondenkbaar, maar wij denken dat actie daaromtrent bij zijn bazen moet beginnen: de RvC.

Wij hebben de RvC afgelopen zomer gevraagd om hun stoelen beschikbaar te stellen. Dat weigerden de leden ‘want wij zijn een controlerend orgaan en functioneren in die hoedanigheid prima’. Vervolgens wordt een aantal medewerkers ontslagen die part noch deel hebben aan het wanbeleid, terwijl anderen blijven zitten.

We pleiten voor het vertrek van Ross, omdat ze als boegbeeld faalt (met het opeens het uitvak inwandelen in Eindhoven als treurig dieptepunt, hoe opzichtig kan het zijn?) waardoor de afstand tussen de top en het publiek alleen maar groter wordt. Daarnaast zien we geen enkele toegevoegde waarde van mevrouw Ross. Ze is ooit gehaald om haar politieke connecties. Nou, daar hebben we veel aan gehad… Ze slaagt er zelfs niet in om haar partijgenoot burgemeester Kaiser ervan te overtuigen dat we een biertje op de tribunes mogen drinken en ook rond het nieuwe stadion heeft ze niets voor elkaar gekregen.

George de Jong is verantwoordelijk voor het voetbalgedeelte in de RvC. Deze voormalig volleyballer heeft daar ons inziens te weinig kaas van gegeten. Daarbij vinden wij De Jong onbetrouwbaar. Met het vertrek van deze twee leden, het aanstellen van een echte voorzitter en iemand met voetbalverstand, denken wij dat de verandering vanaf de top ingezet kan worden: de organisatie goed doorlichten en waar nodig verbeteren.

De uitlatingen van Henk Bloemers na de wedstrijd tegen Eindhoven doen ons alvast ernstig twijfelen over zijn geschiktheid. Ook hij lijkt de diepe onvrede en het gevoel dat we onze club kwijt zijn, te onderschatten. We hebben lang genoeg gewacht. Nu is het tijd voor actie. Kom vrijdag 5 oktober naar De Vijverberg en laat je horen!