Verdedigend De Graafschap onderuit in Alkmaar

AZ-uit op een koude, gure zaterdag avond. Niet direct een trip waar het voetbalhart sneller van gaat kloppen. Maar ook vandaag moet er weer alles aan worden gedaan om een resultaat te boeken. 35 man BT hebben zich om een uurtje of 18:00 verzameld bij Stadion De Vijverberg om daar de navigatie in te stellen met de eindbestemming AFAS-stadion te Alkmaar.

Met de uiteindelijk ruime verliespartij in de beker van afgelopen week nog in het achterhoofd en de aanhoudende puntendroogte in uitwedstrijden (31 augustus één punt in Emmen) kan het ook vanavond wel weer eens een barre avond worden. Henk heeft zich daar, kijkend naar elf die het veld op worden gestuurd, ook op ingesteld. Van voetbal hoef je niet veel verstand te hebben om te kunnen zien dat er vanavond in ieder geval niet wordt gespeeld om te winnen. Dat is bedenkelijk en controversieel, helemaal gezien punt 3 op het Superboerenmanifest dat enkele jaren geleden op de muren van De Vijverberg werd bevestigd: ‘’Geen betonvoetbal, maar D’RAN’’. Anderzijds valt er voor de ‘strijdwijze’ van vandaag weer wat te zeggen, want bijzonder goed voetballen kunnen we nu eenmaal niet. Dan maar een enkele keer per seizoen in een uitwedstrijd op deze manier kijken of het zijn vruchten af zou kunnen werpen. Gesteund door 150 Achterhoekse kelen wie de totale regie overnemen in het AFAS-stadion lijkt dat ook nog goed uit te pakken. En als de Alkmaarse supporters er ook nog eens de brui aan lijken te geven wordt er gehoopt op een in ieder geval één punt. En zolang het 0-0 staat hebben we ondanks het verschil in balbezit en overwicht de stille hoop op misschien wel drie punten.

Die komen er uiteindelijk niet. Het is uiteindelijk Mats Seuntjens die de bal langs de ‘geparkeerde bus’ weet te krijgen. Het vak probeert de heren op het veld dan nog wel te inspireren om toch maar eens een poging te wagen op het Alkmaarse doel, maar het aantal schoten op doel liegt er aan het einde van de avond niet om: 0. En dat is ondanks de krachtsverhoudingen die bij voorbaat duidelijk waren erg pijnlijk. Er is gegokt en verloren vanavond. Om verder gezichtsverlies te lijden moet er komende zaterdag thuis tegen PSV alles aan worden gedaan om er weer net zo’n bende van te maken als enkele jaren geleden. Toen werd er naar kunnen gevoetbald, naar kunnen gestreden en naar kunnen een achterstand van 0-3 goedgemaakt! Dus; snel vergeten en zaterdag lijdt PSV haar eerst puntverlies op De Vijverberg.

De foto’s van de uitwedstrijd tegen AZ zijn toegevoegd in ons fotoboek

_DSC0105

_DSC0200