Update revolutie (15-07-2012)

‘Zeg, dat met die revolutie, wordt dat nog wat?’ Wij van het actiecomité krijgen die vraag regelmatig op ons afgevuurd. Ons antwoord: uiteraard wordt dat wat! We praten jullie weer even bij.

Gesprekken RvC
We zijn in gesprek met de RvC, momenteel schriftelijk. De Raad heeft afgelopen week een antwoord gestuurd op vragen die wij hadden gesteld. Wij reageren daar voor 1 augustus op. Wat we willen: ons manifest verwezenlijkt zien. Het duurt allemaal even, maar dat komt omdat we dit secuur aanpakken. Daarnaast heeft de RvC naar onze mening nog altijd niet goed genoeg in de spiegel gekeken. We blijven daarop aandringen.

Kandidaten RvC
We hebben zoals jullie weten drie kandidaten aangeleverd voor de RvC. Mensen van wie wij de overtuiging hebben dat ze van toegevoegde waarde zijn. De RvC voert momenteel gesprekken met deze kandidaten en hakt hopelijk snel de knoop door. We hebben zeer goede hoop dat onze kandidaten verkozen worden. Dit zou een enorme stap zijn.

Bezoek aan NAC
Een delegatie van onze groepering is zaterdag 7 juli naar Breda gereisd voor een ontmoeting met de Clubraad van NAC. Die mensen die namens ons naar Breda gingen zijn bezig om het begrip Anhangerschap, prominent genoemd in het manifest, vorm te geven. Het was een bijzonder boeiend en leerzaam bezoek. Bij NAC Breda is een situatie ontstaan die wij ook graag willen zien bij onze club. Een clubraad, met daarin supporters en sponsors, waakt over de clubcultuur en er is zelfs een stichting met vetorecht. Die kan zich uitspreken tegen bijvoorbeeld een stadion met een sponsornaam. De clubraad van NAC ondersteunt onze plannen en steunt ons bij de uitvoering daarvan. We gaan snel met directeur Henk Bloemers om tafel om te bespreken hoe we zoiets bij De Graafschap kunnen verwezenlijken.

De vereniging
Binnenkort komt meer info over de vereniging. De vereniging is recentelijk van 60 naar 175 leden gegaan. Het bestuur van de vereniging is nu aan het kijken hoe deze nieuwe leden te laten instromen. Binnenkort komt er via het bestuur van de vereniging meer informatie, wij houden hierbij vanzelfsprekend een vinger aan de pols.

Tot slot
Zoals jullie zien: we wedden op meerdere paarden. Helaas gaat het soms iets minder snel dan we zouden willen. Wij zetten in op structurele veranderingen bij deze prachtclub en daar is geduld en volharding voor nodig. Maak jullie geen zorgen, al helemaal niet over het laatste. Wij zetten door en zijn geen beweging die overwaait als we straks een paar keer van Veendam en Telstar winnen. We zullen pas rusten als de Achterhoek zich weer volledig met opgeheven hoofd kan identificeren met De Graafschap. Oh, er komt ook een muzikale verrassing, daarover binnenkort meer…

Wij zijn De Graafschap, De Graafschap dat zijn WIJ!