Tiental De Graafschap bekert verder

‘Ja ook in slechte tijden, zal ik hier altijd staan’ en dus vertrokken we met 30 man sterk, op de supporters-onvriendelijke dinsdagavond, naar Noordwijkerhout om De Graafschap te steunen tegen de plaatselijke VVSB. Na wat flinke files rond Utrecht komen we enkele minuten na de aftrap binnen en laten we gelijk van ons horen.

Dat dit met 11 tegen 11 al geen gemakkelijk potje zou worden had iedereen wel verwacht, maar na de 1-0 achterstand en de rode kaart van Klaasen, werd het al snel een onmogelijke opgave om de volgende ronde te bereiken. Het voetbal was wederom niet om aan te gluren, maar met wat Achterhoekse vechtlust weet De Graafschap de 1-0 achterstand om te buigen naar een 2-1 voorsprong. In de resterende minuten weet VVSB de gelijkmaker te bewerkstelligen en wordt er verlengd. Even dreigt het alsnog mis te gaan wanneer VVSB in de eerste helft van de verlenging de 3-2 tegen de touwen weet te werken. Aan het eind van de eerste verlenging maakt de Graafschap alsnog gelijk en dus maken we ons, net als vorig jaar tegen Kozakken Boys, op voor een strafschoppenserie. Na 9 strafschoppen maakt Bakker de winnende en weet daarmee een blamage te voorkomen. De Graafschap gaat door in het bekertoernooi en dat is, na 3 seizoenen op rij uitgeschakeld te worden in de eerste ronde, toch best lekker.

Aankomende zondag staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen Willem II op het programma. Ook dan zullen we alles op alles moeten zetten om de punten in DTC te houden.

De foto’s van de bekerwedstrijd tegen VVSB zijn toegevoegd in ons fotoboek

_DSC0011

_DSC0334