Teleurstellende avond op onze De Vijverberg

Vandaag mogen we in eigen huis aantreden tegen VVV. In de week voorafgaand aan de wedstrijd worden, ondanks de hitte, weer wat avondjes gepland om een kleine actie op poten te zetten. Zo worden twee grote tekstdoeken gemaakt en wordt er acht uur in de auto gezeten om 125 shooters op te halen, die het geheel, in combinatie met 2000 vlaggen, compleet zullen maken.

Het is vrijdagmiddag 15.00 uur als de BBQ achter de Roodbergentribune begint te roken. Een aantal jongens ‘werken deze middag thuis’ en dus hebben we vroeg in de middag al een leuke groep paraat. Om 19.15 is het tijd om de rollen te verdelen en het vak op te gaan. Als de spelers iets voor achten de heilige grasmat betreden kleurt de gehele Spinnekop blauw-wit. Met twee verschillende doeken voor de tribune is de opdracht aan de spelers duidelijk:
OEREND HARD EN AS ‘T KAN EEN BETJEN MEER.
GAS D’R BI-J. DE TENT MOT OP EN NEER!
Als de confetti en streamers weggeblazen zijn kan de wedstrijd, iets later dan gepland, beginnen. Direct is het De Graafschap dat de lakens uitdeelt. Na tal van kansen is het uiteindelijk Neghli die De Graafschap in de 18de minuut meer dan terecht op voorsprong zet. De support vanaf de tribunes is echter zwaar onder de maat. Er staat een nieuw strijdbaar team dat druk zet, kansen creëert en op voorsprong komt. Kortom alle ingrediënten voor een kolkende De Vijverberg zijn aanwezig. Desondanks is het publiek amper in beweging te krijgen. Begrijp ons niet verkeerd, iedereen moet he-le-maal zelf weten weten hoe hij of zij een wedstrijd beleeft, echter mogen we best kritisch op onszelf zijn. Als we dit seizoen samen wat willen bereiken dan zal deze wisselwerking wekelijks optimaal moeten zijn. Vandaag is dit aan onze kant zeker niet het geval en dus hebben de jongens in het uitvak, ondanks de achterstand, het hoogste woord op onze De Vijverberg. Op slag van rust is het VVV dat toeslaat en zodoende worden de kleedkamers met een 1-1 tussenstand opgezocht.

De tweede helft is amper begonnen of de bal ligt al op de stip. Het is VVV dat, na een fout van Rio Hillen, in de 54ste minuut mag aanleggen vanaf elf meter. Deze kans laten de Venlonaren niet onbenut en dus kijken we vroeg in de tweede helft tegen een onterechte 1-2 achterstand aan. In de daaropvolgende 35 minuten is het De Graafschap dat aandringt zonder daarbij tot echte grote kansen te komen. Als scheidsrechter Van de Graaf na 94 minuten op z’n fluit blaast staan we opnieuw met lege handen. Toch is het gevoel anders dan vorig seizoen. Er zit meer strijd en voetbal in de ploeg. Het is zaak om rustig te blijven en Adrie de tijd te geven om de selectie optimaal te prepareren. Als de supporters op de tribune dan ook bereid zijn het onderste uit de kan halen dan kan het nog wel eens een mooi seizoen worden.

Klik hier voor het fotoverslag

_DSC0179

_DSC0254

_DSC0399