SpinSide: ‘Nog 9 finales op weg naar het ultieme doel!’

Het is zondag 8 maart 2020. Het eindsignaal klinkt in De Adelaarshorst en het uitvak laat de Leo Halle-tribune aan de Vetkampstraat op zijn grondvesten trillen. Met drie punten in de tas en een meer dan stevige tweede plek op de ranglijst keren we huiswaarts. Nog 9 speelrondes te gaan. Niets wijst erop dat dit nog fout kan gaan! Het is echter de KNVB die twee maanden later roet in onze promotieplannen gooit.

Inmiddels zijn we één coronajaar verder en zijn de kaarten weer precies zo geschud als toentertijd. Cambuur aan kop en wij wederom op de tweede plek die recht geeft op directe promotie naar de Eredivisie. Met het Spinside-collectief is er in de week voorafgaande aan de 29e competitieronde het nodige werk verzet. Er is een actie van 140m bij 5m op poten gezet om de spelersgroep en technische staf duidelijk te maken dat we trots zijn dat zij zich ondanks alle tegenslagen hebben teruggeknokt naar opnieuw een promotieplek! Daags na het gelijkspel tegen Excelsior wordt er met een mannetje of 300 verzameld op de parkeerplaats van het trainingscomplex om onze boodschap nog wat extra kracht bij te zetten. Dit seizoen gaat niemand ons meer tegenhouden op weg naar het ultieme doel: de Eredivisie. Rond een uurtje of 10 begeeft de groep zich, de coronaregels ten spijt, richting het trainingsveld waar het een haag van supporters wordt gevormd. De spelersgroep betreedt weliswaar iets te vroeg het terrein maar dat maakt de ambiance er niet veel later niet minder om.

Onder toeziend oog van een groot deel van jeugdopleiding krijgt de spelersgroep bemoedigende woorden toegesproken. We zijn genaaid, gekleineerd en hebben niet gekregen wat we verdienden, maar we zijn trots dat we weer staan waar we toen stonden! Nog 9 finales te gaan naar ons ultieme doel. Aanvoerder Ted van de Pavert sluit  af met de belofte om alles op alles te zetten om de Achterhoek niet teleur te stellen. En zo kan er tevreden teruggekeken worden naar de eerste collectieve Spinside actie waaruit gelijk is gebleken wat de kracht van de achterban kan zijn als zij als één opereert!

Klik hier voor het hele fotoverslag

IMG_4100 kopiëren

IMG_1365 kopiëren

_DSC0428 kopiëren