SpinSide collectief een feit: Brigata Tifosi keert terug!

De SpinSide en vak 22: Twee fanatieke kernen met elk hun eigen identiteit. Maar met één gezamenlijk belang: Het Graafschapbelang. Duizenden kilometers trokken we door het land, overal stonden we zij en zij, behalve op onze eigen De Vijverberg. Dit had z’n uitwerking op de support, waarbij vrijwel nooit het maximale eruit werd gehaald.

Na een aantal negatieve jaren maakten we in het seizoen 2014-2015 de overstap naar vak 22. Deels uit protest tegen het toenmalige bestuur, die ons daar nooit wilde hebben, deels door het gebrek aan saamhorigheid op de Spinnenkoptribune, waar we zelf overigens ook een aandeel in hadden. In de eerste periode namen we met een kleine groep rustig plaats in het vak. Naarmate de tijd verstreek kwamen de trommels, vlaggen en doeken terug. De groep werd groter, het gezang luider. In de belangrijke thuiswedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden, seizoen 2015-2016,  werd na lange tijd weer een grote sfeeractie op touw gezet. Duizenden sjaals en een spandoek met de tekst ‘Stoeven, brekken en angaon’ toverde de Roodbergentribune om in een blauw-wit gelijkgezinde massa. De waardering voor de BT was terug en dat was tijdens collectes goed merkbaar. Mede door deze steun konden we in de jaren die volgden regelmatig groots uitpakken: De Joker serie, de fakkelactie tegen Sparta en de actie ter ere van ons eigen 15-jarig bestaan waren hoogtepunten die we nooit meer zullen vergeten. Hoe sfeervol de opkomst ook vaak was, het vocale geweld tijdens de wedstrijd bleef regelmatig uit.

In de afgelopen jaren kregen we steeds meer contact met andere groepen en medesupporters. Ook de wisselwerking met de club werd beter. We kregen alle medewerking bij het organiseren van acties en ook wanneer er een kritische noot te horen was werd deze gerespecteerd. Een verademing in vergelijking met voorgaande bestuursleden waarbij we soms weggezet werden als het grootste uitschot van de samenleving. Het geluid om samen wat op poten te zetten werd het laatste jaar, zowel binnen de bekende groepen als bij andere medesupporters, steeds duidelijker. De muurschilderingen en de actie naar FC Eindhoven, eerder dit seizoen, waren voor ons een signaal dat als de krachten gebundeld worden er mooie dingen mogelijk zijn. Het zou voor de club en ons als supporters niet goed zijn om deze mogelijkheden onbenut te laten. In de afgelopen periode zijn we dan ook gesprekken aangegaan, met zowel de fanatieke groepen als individuele supporters, om te peilen of er draagvlak zou zijn voor een collectief op de Spinnekoptribune. Ondanks het feit dat alle supporters toch hun eigen ideeën hebben over de ideale supportersbeleving was het al snel duidelijk dat alle supporters water bij de wijn wilde doen om dit plan tot een succes te maken.

Vandaag melden we trots dat we per direct deel uitmaken van een nieuw SpinSide collectief. Het is tijd om een volgende stap te gaan zetten. We sluiten een prachtige tijd af en gaan samen bouwen aan een nog sfeervoller stadion.

Brigata Tifosi

Flyer
Vandaag ontvingen alle supporters met een SCC op de Spinnekoptribune en vak 22 onderstaande flyer

SpinSideflyerklein

Klik op de flyer voor de grote versie