Slecht De Graafschap speelt gelijk in Volendam

Volendam-uit, voor velen een reden om te snipperen en wat harinkjes te happen op De Dijk. Voor het eerst in jaren zijn we weer welkom op de Dijk, nouja welkom: een autocombi en een beperkte tijd toegang tot De Dijk. Daar moeten we het dit jaar mee doen. Wij besluiten om de dijk links te laten liggen. Een tot de nok toe gevulde partybus draait tegen zessen met een mannetje of 50 de A12 op.

Een gemist omwisselpunt en ruim anderhalf uur later worden we door het welkomstcomite Gemeente Edam-Volendam binnengeleid.
Nog voordat iedereen uiteindelijk zijn plaats op het vak heeft gevonden, rolt de bal al op het (herstelde) Volendamse kunstgras. Wat ons vervolgens voorgeschoteld wordt in de komende 90 minuten heeft weinig met D’RAN-voetbal te maken. Zoals altijd proberen we zowel vocaal als visueel diezelfde 90 minuten een impuls te geven aan de gasten op het veld.
Een kleine onderbreking hiervan weerhoudt ons niet om de draad weer op te pakken en een stapje extra te zetten! De rest van de wedstrijd zijn we hoor- en zichtbaar, maar dit lijkt aan dovemansoren gericht. Een zaadodende pot levert uiteindelijk nog één punt op. Emmen zal allerminst het idee hebben dat er komende vrijdag niets te halen valt op De Vijverberg.

Komende vrijdag is het aan de jongens op het veld om de nare nasmaak van Werkendam en Volendam weg te spoelen en een goede generale repetitie neer te zetten voor de daarop volgende wedstrijden: Helmond uit en Eagles-thuis.

Klik hier voor het fotoverslag

_DSC0606

_DSC0410

_DSC0767