Ruim 150 supporters brengen Simon Kistemaker laatste groet

Na een mooi eerbetoon afgelopen vrijdag wordt vandaag met ruim 150 man afgereisd naar Heemskerk, waar we om 15.30 uur de oprijlaan voor het hotel Chateau Marquette zullen vullen om Simon een laatste groet te brengen. Hoewel de meeste van ons de kist niet meegemaakt hebben voelt het als een verplichting om aanwezig te zijn en dus nemen we vrij en reizen we met een goede groep naar de andere kant van het land.

Als we om 14.45 aankomen bij het parkeerterein van ADO’20 zijn de eerste supporters al gearriveerd. Na een kort praatje wordt de gang naar het kasteel ingezet en de erehaag, over een lengte van 400m, gevormd.

Het is 15.30 als de auto met het lichaam van Simon de oprijlaan opdraait. De stilte en fakkels die één voor één ontstoken worden, zorgen voor een indrukwekkend beeld. Achter de auto vormt zich een steeds groter wordende groep Graafschappers die samen met de familie de laatste meters van de oprijlaan te voet afleggen. We beeindigen de erehaag met de tekstdoeken ‘RUST ZACHT TRAINER’ en doen dan, met de auto in ons midden, de allerlaatste vocale groet: ‘SI-MON KIST-E-MAKER!

Nadat we de familie drie fotos van afgelopen vrijdag overhandigd hebben verdwijnt de auto met Simon uit het regenachtige zicht. Rust zacht trainer. We zullen je nooit vergeten!

Klik hier voor het hele fotoverslag

_DSC0183 kopiëren

uitvaart001