Reactie Brigata Tifosi op krankzinnige straffen KNVB

Nadat eerder al een thuiswedstrijd zonder publiek werd opgelegd voor het afsteken van vuurwerk en het gooien van voorwerpen in de bekerwedstrijd tegen Ajax, komt de KNVB vandaag met een volgende straf. Ditmaal betreft het 2 uitwedstrijden zonder publiek n.a.v. het vuurwerkgebruik tijdens de uitwedstrijden tegen Willem II en VVV. Dat ze in Zeist doorgeslagen zijn was al bekend, echter begint het nu wel heel extreme vormen aan te nemen. Nooit eerder werden dergelijke acties, die heel Nederland als positief en sfeerverhogend ervaart, zo zwaar bestraft.

Collectieve straffen
Opnieuw kiest de KNVB dus voor een collectieve straf. Door vele supporters onterecht te straffen hoopt de KNVB de mensenmassa voor zich te winnen. Massale, liefst publiekelijke, afkeer richting de ‘daders’ in de hoop vuurwerk uit de stadions te bannen is het doel. Dat deze vorm van chantage in de toekomst tot vervelende en onnodige incidenten op tribunes kan leiden is blijkbaar voor latere zorg.

We gaan er vanuit dat onze club een dergelijke straf nooit maar dan ook nooit zal accepteren. Schat de acties, waarmee de club in heel het land positief op de kaart wordt gezet, op waarde en accepteer nooit dat honderden supporters de dupe worden door toe doen van een individu of kleine groep. Wees zuinig op al je supporters en laat de negatieve invloeden van buitenaf, met als doel het creĆ«eren van verdeeldheid, niet toe binnen onze sfeervolle club. Rijen gesloten en ‘samen Dran’, juist nu.

Samen D’RAN
Net als op de steun van de club, rekenen we ook op steun van onze medesupporters. Hoewel pyroacties nog altijd zeer positief ontvangen worden missen we steeds vaker de steun op het moment dat de KNVB met collectieve straf op de proppen komt. Waren de acties in eerste instantie ‘geweldig’ en ‘sfeerverhogend’. Na bekendmaking van de straf wordt door exact dezelfde mensen gesproken over ‘nepsupporters’ en ‘levenslange stadionverboden’. Precies de reactie waar de KNVB op hoopt. We snappen dat het heel vervelend is dat een aantal wedstrijden niet bezocht kunnen worden, echter moeten we de pijlen wel op de juiste partij, in dit geval de KNVB, blijven richten. Zij zijn degene die, door het opleggen van krankzinnige straffen, de passie uit de Nederlandse stadions proberen te verdrijven. Iets wat ze nooit zal gaan lukken.

Zelfs als de KNVB met boetes of wedstrijden zonder publiek blijft strooien zijn wij van mening dat goed georganiseerde vuurwerkacties positief bijdragen aan een avondje De Graafschap. Naast het feit dat het voor de club wereldwijde reclame is, zijn we van mening dat dergelijke acties ook een positieve werking hebben op de SCC-verkoop en het binden van sponsoren. Uiteindelijk zullen de inkomsten vele male hoger zijn dan de eventuele boetes die afgetikt moeten worden. Daarnaast heeft de selectie al meerdere keren kenbaar gemaakt een ‘boost’ te krijgen van een vak dat in vuur en vlam staat, iets dat ook niet onbelangrijk is in essentiele wedstrijden. We gaan aankomend seizoen dus door waar we goed in zijn; het op onze eigen manier supporten van de mooiste club van Nederland. Daarnaast zal de strijd tegen hen die ons voordurend blijven criminaliseren, lees KNVB, politie en gemeentes, onverminderd doorgaan. WIJ zijn De Graafschap!

Brigata Tifosi

pyro2223