Politiegeweld in Rotterdam…

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen excelsior op het programma. De wedstrijd werd door de autoriteiten beoordeeld als een A-wedstrijd. Dat wil zeggen dat supporters van De Graafschap op eigen gelegenheid naar de wedstrijd kunnen reizen. Ook houdt het in dat dat supporters kunnen gaan en staan waar zij willen. Gezien het belang van de wedstrijd was er al snel een leuke groep op de been. Dit deed ons besluiten een eigen 30-persoons bus te huren.

Om 16:30 uur vertrok de bus uit Doetinchem. Al snel bleek dat er voor de Brigata Tifosi geen sprake was van vrij vervoer. Zo’n 15 kilometer voor Rotterdam werden we door de politie opgewacht en naar het stadion begeleid. Het ontvangstcomité, in groten getale aanwezig, sommeerde ons direct het uitvak te betreden. Wij probeerden hen uit te leggen dat wij vrij waren om te gaan en staan waar wij wilden. Dit was voor de politie uit Rotterdam al reden om met de wapenstokken klaar te gaan staan.
Toen wij het stadion wilden betreden, moesten wij wachten op het moment dat iedereen gefouilleerd was en kon doorlopen. Hierdoor ontstond een rij voor het uitvak. Toch sommeerde de politie Rotterdam ons het vak direct te betreden. Toen het niet snel genoeg bleek te gaan besloot de politie ons met de wapenstok naar binnen te slaan. Veel supporters werden hierbij door de toegangscontrole gedrukt. Een aantal jongens stonden voor een dicht hek. De politie bleef echter op hen inslaan. Uiteindelijk zijn er 2 BT’ers, die toevallig achteraan in de rij stonden, aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Wederom blijkt dat je als fanatieke supporter behandeld wordt als een stel criminelen.

Klik hier voor het fotoverslag