Palermo op bezoek in Doetinchem

Sinds enkele jaren onderhouden we warme banden met de jongens van Curva Nord Inferiore van het Siciliaanse Palermo. De afgelopen week maakte een veertiental Palermitanen de oversteek richting Doetinchem om voor vier dagen bij ons thuis te gast te zijn. Op vrijdag werd samen afgereisd naar Sittard. Voor het eerst maakten ze kennis met de unieke sfeer en mentaliteit van onze club. Het werd een weekend dat de boeken in zal gaan als onvergetelijk! Alle facetten van een geslaagde trip zijn in beeld en woord gevangen in het volgende tekst- en foto verslag.

De vrijdag begint om 11;30 op de parking van Stadion de Vijverberg. Omdat het speelschema een uitwedstrijd aangeeft later die dag, is er gevraagd om voor de Palermitanen een rondleiding te organiseren. Onder begeleiding van de Siciliaanse tolk Giovanni doen we onder andere de kleedkamers, het krachthonk, de hoofdtribune en uiteindelijk via het uitvak ons vertrouwde vak 22 aan. Na enkele fraaie anekdotes wordt de rondleiding afgesloten in ons eigen honk waar we een dankwoord uitspreken richting de jongens van Curva Nord Inferiore. Dit uiteraard onder het genot van enkele kratjes bier!

Even later wordt de PMDS vervolgd in De Borrel waar er nogmaals een dankwoord klinkt. Ditmaal voor Bomber die als uitbater van de kroeg zijn laatste weekend zal draaien. De afgelopen jaren heeft Bomber zich een gastvrij kroegbaas getoond waar veel tot alles mogelijk was, met als hoogtepunt het faciliteren van het 10-jarig jubileumfeest van onze groep! Een belletje of een appje en Bomber gooide de kroeg weer open, ook als hij net uit zijn zaterdagnachtshift kwam na enkele uurtjes slaap! Bij deze nogmaals dank voor alles! Ondertussen staat de biertap alweer wagenwijd open en doen vooral de Palermitanen zich tegoed aan de broodjes kroket en frikandel. Ter ere van de vriendschap worden er nieuwe shirts en stickers uitgedeeld en vervolgens bedanken de jongens van Curva Nord zich op hun beurt voor onze gastvrijheid met een taart die de reis van Sicilië naar Doetinchem vlekkeloos heeft afgelegd.

Om iets voor 16;00 vertrekken we dan richting het gemeentehuis waar we na een groepsfoto in een ietwat te kleine bus stappen, omdat de oorspronkelijk bestelde bus het onderweg plots zonder V-snaar moest stellen. Als vanzelfsprekend mag dat de pret niet drukken. Ondanks de taalbarrière wordt er samen uitgebreid gezongen, gelachen, gedronken en gedraaid. Beide groepen genieten zichtbaar. Via een korte tussenpauze in Venray komen we twintig minuten voor de aftrap aan in Sittard. Als alle 300 man uiteindelijk door één(!) poortje zijn gedrukt rolt de bal al op de Sittardse steppe. Als de meegebrachte doeken worden ontvouwt schiet Piotr via een strafschop al een vroege 0-1 binnen. De uitgebreide fouillering van kort daarvoor kon een daaropvolgende vlammenzee niet voorkomen! Niets lijkt een onvergetelijke trip dan meer in de weg te staan. Fortuna zet de score echter relatief snel om naar een 2-1 voorsprong om uiteindelijk de 3-1 tegen tien Doetinchemmers binnen te werken. Ondanks het spelverloop geeft het uitvak 90 minuten lang gas en laten we zien wat we als BT zijnde het beste kunnen. Het vocale offensief heeft nog een 3-2 tot gevolg. Deze treffer komt echter te laat, blijkt als de pot vier minuten later afgelopen is. De sfeer is er op de terugweg niet minder om. Rond de klok van 01;30 draaien we de parkeerplaats van het gemeentehuis op en kunnen we terug kijken op een mooie dag!

Op zondag verzamelen we ons op Oosseld waar er enkele partijen zaalvoetbal tegen mekaar worden gespeeld. Het Nederlandse totaalvoetbal en Siciliaanse Catenaccio doen na enkele uren in de zaal niet voor elkaar onder. Met een 17-17 wordt de wedstrijd beëindigd en daarmee wordt langzaam de laatste gezamenlijke avond ingeluid. In Ulft wordt er samen gedineerd bij één van de jongens thuis, waarna Seqouia het toneel is voor de laatste van de zoveel biertjes in de afgelopen dagen. Dat het laat wordt die nacht en onvergetelijk moge duidelijk zijn! Als de jongens weer op Airport Weeze staan zijn de mogelijkheden voor een volgende trip alweer uitgebreid besproken!

Fratelli di CNI, La settimana scorsa e stato un onore avervi avuto come ospite. Un grande abbraccio da tutti noi e un arrivederci.
CNI Palermo x Brigata Tifosi 2003, un amicizia unica!

Klik hier voor het fotoverslag

forgra033

forgra042

forgra097jpg

forgra083