Overtuigende zege in Jubileumduel

De thuiswedstrijd tegen NAC zal vanavond in het teken staan van het 65-jarig bestaan van ons aller De Graafschap. Tot onze grote spijt vernamen wij echter op de maandag voorafgaande aan de jubileumwedstrijd dat Jurrie Koolhof op slechts 59-jarige leeftijd is overleden. De voormalig oefenmeester, spits en Hoofd Jeugdopleiding van De Graafschap was een graag geziene gast op De Vijverberg en laat daarmee dan ook een grote leegte achter. Daags voor de wedstrijd werden dan ook de handen nogmaals uit de mouwen gestoken om hem een Superboer-waardig eerbetoon te geven op deze avond. En dat kwam er.

Bijna een maand is er gewerkt aan een megadoek dat bij de opkomst van de spelers de hele Roodbergentribune moest sieren. Een megadoek dat ons mee zou nemen in de 65-jarige historie van De Graafschap. Eén dag voor de aftrap bleek dat het doek zodanig onder de weersomstandigheden te lijden heeft gehad dat de verf op verschillende plekken had losgelaten. Om die reden werd besloten om het doek dat wederom ruim 1200m2 telde niet te tonen. Een hard gelach voor alle jongens wie er wederom veel tijd en moeite in hebben gestoken.

Desondanks wordt er traditioneel verzameld in de Grutstraat om daar het weekend en ‘matchday’ definitief in te luiden. Het is vanavond de derde opeenvolgende wedstrijd tegen een directe concurrent. Fortuna werd in de vorige thuiswedstrijd vakkundig opzij gezet, in Kralingen werd er ondanks een sportief overwicht onnodig verloren en om klokslag 20:00 moet er afgerekend zien te worden met NAC Breda. En dat besef is er ook vanaf minuut één. Zowel op het veld, als op de tribune. Net als tegen Fortuna Sittard wordt ook NAC vanavond onze wil opgelegd. Het is uiteindelijk Burgzorg die ietwat gelukkig de 1-0 op het scoreboard zet net binnen het halve uur. Tot dat moment hebben de Bredanaars eigenlijk nog niks laten zien. Als Youssef dan kort na het beginnen van de tweede helft vanuit een vrije trap de voorsprong verdubbelt ontploft De Vijverberg en lijkt de laatste plaats definitief overgedaan aan de bezoekers. De support vanaf de tribunes klinkt door tot diep in de blessuretijd, waarin nog één keer gejuicht kan worden. De toegift is toevertrouwd aan Owusu die ook blijkt te beschikken over een verfijnde trap: 3-0!

De ploegen onderin staan bijzonder dicht op elkaar. Als het zelfvertrouwen waarmee in de afgelopen thuiswedstrijden wordt gespeeld nu ook eens tentoongesteld kan worden buitenshuis dan kan het nog wel eens een mooie tweede seizoenshelft worden. Daar hebben we iedereen bij nodig. Tot de allerlaatste minuut van het seizoen en zo ook volgende week zaterdag weer in De Kuip!

De foto’s van de thuiswedstrijd tegen NAC zijn toegevoegd in ons fotoboek

_DSC0070 kopiëren

_DSC0740 kopiëren