Overtuigend De Graafschap pakt periodetitel

Vandaag spelen we, in de stromende regen, de thuiswedstrijd tegen Jong AZ. Hoewel er leukere potjes te bedenken zijn staat er vandaag toch redelijk wat op het spel. De 3de periode is binnen handbereik en ook gezien het programma op de andere velden, met onder andere FC Volendam – Go Ahead Eagles, kan het zomaar een hele leuke avond worden.

Voorafgaand aan de wedstrijd vindt er, na ruim anderhalf jaar, weer een collecte plaats. De 9900 toeschouwers lieten wederom zien de sfeeracties op De Vijverberg enorm te waarderen. Met goedgevulde emmers en tal van complimenten keren we bij aanvang van de wedstrijd terug naar ons plekkie in de hoek van de Roodbergentribune.

Als de groep na 10 minuten compleet is, wordt er op het vak weer ouderwets gas gegeven. Ook de jongens binnen de lijnen laten vandaag niets aan het toeval over. In een mum van tijd loopt de score op naar 4-0 en is de wedstrijd en periodestrijd beslist.
De 2de helft is vandaag voor de statistieken. Beide teams scoren eenmaal en dus eindigt de wedstrijd in een 5-1 overwinning. Als na het eindsignaal duidelijk wordt dat de wedstrijd in Volendam in een gelijkspel geëindigd is kan het feest beginnen. Een periodetitel en 7 punten los op FC Volendam. De ontlading bij de supporters en spelers is enorm. De ene buikschuiver wisselt de andere af en de wisselwerking met het publiek is een prima basis voor een succesvol einde van de competitie.

Volgende week gaan we op bezoek bij onze grote ‘vrienden’ uit Deventer. Met Volendam – Jong Ajax op het programma, kan bij winst wederom een hele belangrijke stap naar de eredivisie gezet worden!

De foto’s van de thuiswedstrijd tegen Jong AZ zijn toegevoegd in ons fotoboek

_DSC0006 kopiëren

001