Ook Dordrecht pakt een punt op De Vijverberg

Dat we een moeizame competitiestart kennen mag inmiddels een understatement worden genoemd. Zwolle, Venlo en Jong Ajax dompelden ons achtereenvolgend in rouw. En dan denk je wanneer Dordt-thuis op het programma staat, met alle respect voor Dordt; vanavond gaan we eens laten zien hoe het er hier aan toe kan gaan op De Vijverberg. Vol d’r op, publiek erachter en met drie punten op zak het weekend in. Maar als je dan even wat langer nadenkt en de balans opmaakt van het jaar 2022 dan is dat helemaal niet zo vanzelfsprekend meer.

De dienstdoende scheidsrechter blaast om precies 20:00 en alle goede bedoelingen ten spijt, ligt de bal na net 5 minuten spelen alweer in het Doetinchemse net en lopen we opnieuw achter de feiten aan. Na een kritische noot voorafgaand aan de wedstrijd is de support vanaf de tribunes prima. Het lijkt echter niet het gewenste effect te hebben op de jongens binnen de lijnen. Het restant van de eerste helft kan net zo goed schriftelijk af worden gedaan.

In de hoop dat men in de rust een ander vaatje heeft kunnen vinden om uit te tappen schaart de Spinnekop zich andermaal achter de ploeg. De jongens op het veld maken wel aanstalten maar echte kansen blijven uit. We tellen één kopbal die net niet wordt verzilverd tot een 1-1. Het is uiteindelijk een van richting veranderd schot van Neghli die de hoop op een eerste overwinning weer nieuw leven inblaast, maar ondanks een semi-slotoffensief blijft de 1-1 na ruim 90 minuten op het bord staan.

Met een punt uit vier duels bezetten we op dit moment plaats 17. Nooit eerder werd er zo slecht aan een seizoen begonnen. Het is te hopen dat er snel verandering komt in de huidige situatie voordat de rapen helemaal gaar zijn. Tijdens dit schrijven heeft De Graafschap Sylla Sow aan weten te trekken. Wie weet dat deze geweldenaar het tij kan keren. Tot donderdag.

Klik hier voor het fotoverslag

_DSC0544