Onvoorwaardelijke steun?….Schaam je!

Actiegroep DGRevolutie heeft kennisgenomen van het statement van De Graafschap, waarin wordt verzocht om onvoorwaardelijke steun aan de club. De Graafschap neemt tevens afstand van enkele gebeurtenissen, zoals het bekogelen van de spelersbus en kwetsende spreekkoren in Eindhoven.

Allereerst verbaast ons de toon van dit bericht. Eerst zette De Graafschap de stenengooiers neer als enkele individuen die zich loskoppelden van de rest van de supporters, nu opeens wordt dit incident toch weer aangehaald. Dat is op zijn zachtst gezegd niet sterk.

Ieder mens heeft het recht om zijn onvrede te uiten, mits dat op een normale manier gebeurt. En zeker Graafschapsupporters hebben daar recht op. We hebben nogal wat voor onze kiezen gehad de laatste jaren en de maat is gewoon vol.

Jarenlang hebben we de ploeg onvoorwaardelijk gesteund. Het resultaat zien we dit seizoen op het veld en op de halflege tribunes. Daarom willen we verandering bij onze club, mensen die medeverantwoordelijk zijn voor het wanbeleid zullen moeten vertrekken om het aangetaste vertrouwen in de club te herstellen.

Het bestuur gaf enkele maanden geleden aan dat zij zich een spiegel zou voorhouden. Wij constateren dat de spiegels in de bestuurskamer nog steeds niet opgehangen zijn. Men zegt begrip te hebben voor onvrede, maar die mag niet geuit worden. De machthebbers hebben jarenlang gedacht dat de steun vanzelfsprekend is. Niets is minder waar. Steun moet je verdienen. En dat doe je niet door gratuite statements op je site te zetten.

Wij gaan vrijdagavond op geweldloze wijze onze onvrede uiten. Daar helpt geen statement meer aan. De uitingen zullen gericht zijn aan de RvC en zijn zeker niet bedoeld tegen spelers en technische staf. Laatstgenoemden steunen wij onvoorwaardelijk, zodat aanstaande vrijdag de drie punten in Doetinchem zullen blijven.

Er zijn voor de wedstrijd tegen Sparta nog volop kaarten beschikbaar. Komt allen!