Onnodige nederlaag op Woudestein

Het zijn misschien wel de belangrijkste drie wedstrijden van het seizoen. De drie wedstrijden aan het begin van de tweede seizoenshelft. De eerste horde werd met Fortuna-thuis spectaculair genomen en vanavond zal Excelsior opzij gezet moeten worden om de rode lantaarn achter te kunnen laten op Woudestein. Dan nog een resultaat tegen NAC en we zijn weer helemaal bij. In theorie natuurlijk niet onmogelijk, maar de praktijk wijst al geruime tijd anders uit. Van de 15 behaalde punten dit seizoen werden er maar twee buitenshuis behaald. Tel daarbij het doelsaldo op van 2 voor om 25 tegen en de ernst van de situatie wordt duidelijk.

Ondanks de (doel)puntendroogte buiten De Vijverberg reizen er vanavond 400 man mee richting Kralingen. Een uitverkocht uitvak zal er vanavond alles aan moeten doen om een twaalfde man te vormen en de eerste uitoverwinning over de streep te trekken. De boodschap aan de spelersgroep vanavond is dan ook: ‘T mot gebeuren, ‘t geet gebeuren! De reis naar Rotterdam wordt vanavond weer op ouderwets gezellige wijze afgelegd per overvolle partybus. Voor de verandering is het welkomstcomité deze avond eens niet massaal uitgelopen om voor onnodige spanningen te zorgen. Zodoende komen we op tijd en zonder kleerscheuren aan bij de poorten van het uitvak. Het vak is inmiddels al goed gevuld en met het ophangen van de doeken en het gereedmaken van de vlaggen is het vak binnen enkele minuten dan ook wedstrijdklaar.

Het vocale overwicht op de tribune leidt tot een overwicht op het veld, maar niet tot uitgespeelde en doelrijpe kansen. De doortastendheid die tegen Fortuna overduidelijk in overvloed aanwezig was is weinig meer over. Desondanks weten de jongens zich onophoudelijk gesteund vanuit de hoek van de korte zijde. Het begint dan langzamerhand op een pot te lijken waarbij de gene die als eerste scoort, de pot ook zal gaan winnen. En het is Excelsior dat al dan niet op gelukkige wijze de score opent bij het ingaan van het laatste kwartier. Als El Hamdaoui daar een tweede treffer bijvoegt is het gedaan en rest ons een lange terugreis met het idee dat de directe concurrent drie punten is uitgelopen.

De eerstkomende thuiswedstrijd is die tegen NAC. Een wedstrijd waar de belangen nog zwaarder zullen wegen! We vieren die avond het 65-jarig bestaan van de club. Het enige dat vrijdagavond telt is een overwinning. Of dat nou mooi gaat of lelijk, op de tribune zullen wij er in ieder geval weer alles aan doen om de punten op De Vijverberg te houden.

De foto’s van de uitwedstrijd tegen Excelsior zijn toegevoegd in ons fotoboek

_DSC0561 kopiëren

_DSC0952 kopiëren