Onnodig verlies in Groningen

Al op zaterdag wordt er rond het middaguur verzameld op de Woonboulevard. Niet veel later vertrekken we met drie 9-peroons bussen richting Assen waar voor die nacht een groepsaccommodatie is gehuurd. Uiteraard is kort daarvoor de kas van de Sligro en de plaatselijke supermarkt gespekt: met 18 kratten bier en minstens zoveel bakken speklappen, worsten en hamburgers donderen we deur naar het Hoge Noorden.

Aangekomen op De Clinge wordt de skottelbraai al vroeg voorzien van een laag vet, binnen een mum van tijd gaart het vlees en rolt de bal op het bijgelegen grasveld. Dat de beheerder van de accommodatie zijn keet liever verhuurt aan de lokale dam- en sjoelvereniging wordt al gauw duidelijk. De muziek staat te hard, het kampvuur rijkt boven heuphoogte en we maken zoals altijd teveel lawaai. Na 2 uur volgt een allerlaatste waarschuwing. Kortom; niet veel later staan we op straat, wat de pret uiteraard niet drukt. We vertrekken naar Coevorden, waar we een kroeg induiken.

Via Via weet één van de jongens net over de Duitse grens een boerderij te regelen waar een paar uur gepit kan worden. Als we om 05.00 uur in de nacht bij de boerderij arriveren blijkt er niet genoeg plek voor iedereen. Noodgedwongen slapen we in de busjes, oude caravans, op hooibalen en de grond van het woonhuis. Het ontbijt wordt uiteraard geheel eigenhandig bij elkaar gesprokkeld die volgende ochtend. Als de pet is rondgegaan voor de gastheer- en vrouw vervolgen we onze reis, via het station van Coevorden, naar het omwisselpunt bij Hoogeveen. Eenmaal op de Omwisselplek wordt al snel de skottelbraai uitgeladen en doen we ons tegoed aan bier en vlees. Supporters die hun kaart omwisselen eten en drinken uiteraard mee. Ook de veurzitter schuift aan en trapt nog een balletje. Na een live optreden in de bus van businessclub vertrekken we om 12.45 uur richting Groningen.

Als een half uur voor aanvang het vak nagenoeg vol is, geven we direct vol gas. De stijgende lijn qua support in het uitvak dit seizoen wordt moeiteloos voortgezet. Een vroege voorsprong door een doelpunt van Cas Peters verhoogt de feestvreugde andermaal. Een tegendoelpunt door een fraai binnengeschoten vrije trap verandert daar weinig aan. De ploegen gaan de kleedkamer in met een 1-1 op het scorebord. De veurzitter die vandaag zijn verjaardag viert, deelt in de rust gretig rondjes uit aan de supporters en zal later in de tweede helft de Brigata Tifosi versterken onderin het vak. Als blijk van waardering gaat Mos vervolgens op de schouders. Het ‘Hij leve hoog’, klinkt door de Euroborg. Een kwartier voor tijd geeft De Graafschap uiteindelijk ook het gelijke spel uit handen. Kort na de 2-1 valt de 3-1. Het uitvak dendert echter onverminderd door tot lang na het laatste fluitsignaal en zelfs groepen Groningensupporters blijven lang zitten. Het ‘beste’ uitvak van dit seizoen, is daarmee en feit.

Op de parkeerplaats van het bezoekersvak worden uiteindelijk de laatste stukken vlees in het vet gegooid en slinkt de biervoorraad verder. Op zo’n twee uur na het einde van de wedstrijd vertrekken we weer richting de Achterhoek. Zonder punten, maar met weer een mooie trip rijker. In het achterhoofd houdende dat we een loodzwaar programma tegemoet gaan, roepen we nogmaals iedereen op om ook in de laatste vier wedstrijden de club massaal te steunen. Twee keer thuis, tegen Twente en Ajax en tweemaal uit. Snipper op 20 april een aantal uurtjes en wees aanwezig in Utrecht en op 1 mei ben je voor 15eu aanwezig in Alkmaar!

Sfeer op de tribune, strijd binnen de lijnen! Samen alles geven, voor de club!

Kik hier voor het fotoverslag