Ongekende taferelen in IJmuiden!

Het speelschema geeft vandaag dan Telstar-away aan. Voor velen van ons dé uitwedstrijd van het seizoen. De trip zal in het teken staan van het weerzien met onze vrienden uit de havenstad. Met die reden wordt er door het overgrote deel van de groep al om 12:00 verzameld op Doetinchem Centraal, om vervolgens per trein af te reizen naar IJmuiden. Waar een enkeling nog snel een ontbijt naar binnen werkt, vliegen de eerste bierdopjes alweer door de coupe. Na een ruim drie uur durende treinreis doen we station Driehuis aan. Te voet leggen we de laatste meters af richting de kroeg.

De Zeewegbar heeft voor vandaag haar deuren eerder opengegooid, waar ook de jongens van Telstar inmiddels dankbaar gebruik van hebben gemaakt. De zomerstop heeft genoeg stof tot bijpraten opgeleverd en al snel moet er dan ook extra barpersoneel worden aangerukt. Tussen de vele liters bier, sluiten ook de bussen van Oldies en de Didam groep aan. Na het klinken van de weekendbel in de Visafslag van IJmuiden voegen ook de laatste IJmuidenaren zich bij het collectief. Inmiddels klinkt het ‘Telstar SC, Graafschap Doetinchem’, luidkeels door de Zeeweg, waarmee de vriendschap tussen de twee supportersgroepen nog maar eens wordt benadrukt. Omdat er om acht uur nog een wedstrijd gepland schijnt te staan op Sportpark Schoonenberg, zetten we gezamenlijk koers naar het stadion. Luidkeels trekt de groep van zo’n 300 man door de IJmuidense straten. Na flink wat fakkels en rookpotten scheiden onze wegen voor tweemaal drie kwartier.

Een goedgevuld uitvak zet het vocale offensief moeiteloos voort. Als ook de nieuwe song: ‘De Graafschap, de club van mijn leven’ goed aanslaat, vult de gracht voor de tribune zich tijdens de tweede helft met Graafschapsupporters. Als de Telstargroep zich in de tweede helft over de lange zijde naar uitvak begeeft blijven de hekken echter dicht. Vakkundig klimmen enkele jongens van Telstar over de hekken en sluiten zich aan bij de groep in het uitvak! Als we tegen de klok van 10 met de twee groepen samen nog een biertje drinken op het plein bij Het Paviljoen, schijnt de geplande wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg te zijn geëindigd.

Enkele BT’ers wagen zich niet meer aan de terugreis naar de Achterhoek en duiken opnieuw de Zeewegbar in om de late uurtjes tegemoet te gaan. Na een korte nacht op verschillende banken, luchtbedden en een IJmuidens ontbijt maken we pas weer rechtsomkeert naar Doetinchem.

Telstar boys, wederom bedankt voor jullie gastvrijheid!

De Graafschap x Telstar SC, een unieke vriendschap!

Klik hier voor het fotoverslag