Ongekend uitvak in Emmen!

De 10e van februari stond bij vele BT’ers al geruimte tijd omcirkeld: Emmen-away! Als we in de week voorafgaand aan de wedstrijd de laatste hand leggen aan de sfeeractie, de koelkast van de beatbus weer tot de nok toe gevuld is en de kaartverkoop tot 300 man rijkt, staat niets een onvergetelijke on-tour meer in de weg. Tegen de klok van vijf uur vliegen de eerste blikken bier en mix drank vanuit de koeling door de bus en draait de verkruimelaar overuren voor de liefhebbers. Een halve kilometer voor Stadion Meerdijk wordt de bus aan de kant gezet en de meegebrachte sfeermaterialen uitgeladen. Te voet leggen we met 40 man sterk de laatste meters naar het uitvak af. Als de materialen in gereedheid zijn gebracht en de spelers het veld betreden ontvouwt zich een twee-delig doek: Voetbalvereniging De Graafschap, met daarbij het oprichtingsjaar en twee emblemen.

De wedstrijd is enkele minuten oud als er vervolgens 150 folievlaggen worden uitgedeeld en een nieuw tekstdoek de balustrade siert. Een moment later staat het uitvak in lichterlaaie en siert een gigantische rookwalm de gehele korte zijde! Als die lamzakken op het veld geen vuurwerk bieden, dan doen we het zelf maar! De overwinning op Cambuur van eerder die week kon vanavond direct de boeken in als schijnoverwinning. Een pover De Graafschap laat zich uiteindelijk door twee oud-Graafschappers op pijnlijke wijze aan de kant zetten. Na 90 minuten blijven de punten in Emmen en blijft het aantal behaalde punten in 13 uitwedstrijden op 2(!) staan.

Aan de support vanuit het uitvak heeft het vanavond in ieder geval niet gelegen. Tot zover mogen we God op onze blote knieën danken dat Achilles en Dordt het er nog beroerder afbrengen dan wij. Wellicht wordt het van hogerhand tijd om zo langzamerhand conclusies te gaan trekken en daarna te gaan handelen. Een grote gapende stinkende wond is nu het gevolg van de zachte heelmeesters.

Klik hier voor de foto’s

emmgra004

emmgra011

emmgra015