Nog geen promotie…

Na twee voetbaljaargangen gaat het eindelijk weer eens echt om de knikkers. Directe promotie naar de Eredivisie staat vandaag op het spel. Een overwinning tegen Jong Ajax is het recept voor een zekere terugkeer. En om de spelersgroep nog maar eens duidelijk te maken dat we ook ditmaal weer aan hun zijde staan wordt er groots uitgepakt. Vorig jaar toonden wij ons als supportersschare aan agrarisch de Achterhoek. ‘Zonder boeren geen toekomst’, zo klonk de begeleidende tekst onder een ronkende trekker. Zo is het vandaag de beurt aan agrarisch de Achterhoek om hun De Graafschap een hart onder de riem te steken. Na een boel onderlinge appjes, geregel en georganiseer knapt vanaf 11:45 de ene naar de andere trekker de parkeerplaats van De Vijverberg op. Allen gehuld in De Graafschap blauw-wit en of het groen van de Achterhoekse vlag. Vandaag nemen we de spelersgroep op sleeptouw richting Amsterdam middels een corteo op trekkerbanden. Klein, groot, oud, nieuw en allerlei kleuren en formaten sluiten aan in de formatie op P1.

Om 13:00 wordt uiteindelijk het startschot gegeven. Om en nabij 130 John Deere’s, New Holland’s, Massey Ferguson’s en weten we het allemaal wat meer knappen langs de parkeerplaats van SVDW op om zo een lange sliert te vormen richting de A18, waar de spelersbus de stoet completeert. Goed twintig minuten later bevindt de hele meute zich op de snelweg wat de nodige vertraging oplevert voor het overige Doetinchemse verkeer, maar zo zij het. Honderden Achterhoekers hebben zich intussen in de berm of op de viaducten verzameld om de jongens het beste toe wensen in strijd om een overwinning. De bus rijdt tot aan Kilder tussen de trekkers door om daar vervolgens even tot stilstand te worden gebracht onder het viaduct waar de boel andermaal flink in de brand wordt gezet. Daar luidt de boodschap vanaf een doek: ‘Met Superboeren aan je zij, is de weg naar promotie vrij! Een ludieke actie die ook voor de filegangers schik voor tien oplevert. Maar nog belangrijker: voor de nodige inspiratie moet zorgen bij de jongens die het vanavond op het veld moeten doen.

Enkele uren later blijkt De Graafschap toch ook maar weer De Graafschap. In de openingsfase loopt het weer dun langs de beentjes en zijn het de jeugdige Amsterdammers die een terecht voorsprong afdingen. De Graafschap herpakt zich in de tweede helft en vind na 60 minuten voetbal de aansluitingstreffer via een kopbal van Van Huizen. Het was dan ook compleet in lijn van dit seizoen geweest wanneer de overwinning in de ultieme slotfase zou worden bewerkstelligd. Een bal op de paal, een bal op de lat en eentje van de lijn. Het mag niet baten vanavond. De einstand na 100 minuten voetballen is 1-1 en dat betekent dat alle zeilen bijgezet moeten worden komende woensdag tegen Helmond. Thuis op de eigen Vijverberg. We besluiten dan ook ondanks de teleurstelling de ploeg op te wachten bij het stadion. Een flinke groep ontvangt de spelers iets na middernacht op P1 en daarbij wordt de steun maar weer eens uitgesproken aan de spelersgroep.

We hebben er alle vertrouwen dat we het klusje woensdag wél gaan klaren met zijn allen.

Wij zijn de Graafschap Doetinchem!

Klik hier voor het hele fotoverslag

deg001

HDB_3378

IMG_4610 kopiëren