Laat je horen, laat je zien! 4 wedstrijden alles uit de kast!

Vanavond gaan in Den Bosch de play-offs van start! 4 wedstrijden die gaan bepalen of we volgend jaar eredivisie spelen of niet.

Tot op heden is het een seizoen om snel te vergeten! Al voor het seizoen was begonnen werden de problemen duidelijk. Leen Looyen kon ongestoord zijn gang gaan en scheepte Ulderink, en later Roelofsen,¬† met een eredivisieonwaardige selectie op. Vele wedstrijden werden kansloos verloren. De speelstijl was graafschaponwaardig en vaak niet om aan te zien. Waar er vorig seizoen slechts 3 thuiswedstrijden zijn verloren, werden er dit jaar slechts 3 thuiswedstrijden gewonnen. Als klap op de vuurpijl kwam Henk Bloemers met het ‘geniale’ idee om aankomend seizoen een kunstgrasveld neer te leggen in onze voetbaltempel, onacceptabel!

Ook op supportersgebied was het geen best seizoen. Uitwedstrijden werden heel slecht bezocht, de sfeer bij thuiswedstrijden liet vaak te wensen over. De club en politie lieten zich weer ouderwets gelden met een aantal misplaatste maatregelen. Zo werden hekkenklimmers¬† na de uitwedstrijd tegen Heracles getrakteerd op een voorlopig stadionverbod. Enkele weken na de thuiswedstrijd tegen Feyenoord stonden supporters, die elke uit-en thuiswedstrijd aanwezig zijn, ineens als ‘relschopper’ tussen moordenaars op een politiewebsite. Onbegrijpelijk dat dit in Nederland zomaar kan! Naast deze negatieve gebeurtenissen waren er gelukkig ook nog enkele onvergetelijke momenten. Zo was er de uitwedstrijd tegen FC Groningen. Een volle dubbeldekker, hekken, netten, vuurwerk, trommels, vlaggen en banners zorgden voor een ongekende bende in het uitvak. Een goed vooruitzicht voor vak 31! Een ander hoogtepunt was de D’RANactie die wederom aantoonde dat De Graafschap een club van het volk is.

Al met al was het een seizoen met vooral dieptepunten. Ondanks alles zijn we nog steeds in de race voor een plek in de eredivisie. Wanneer we FC Den Bosch weten uit te schakelen wachten ons nog 2 lastige wedstrijden tegen Sparta of Willem II. Aan ons de taak om 4 wedstrijden alles uit de kast te halen en hopen dat we op 20 mei aan de goede kant van de streep zullen staan! Nu moet het gebeuren. Uit en thuis! Een uurtje snipperen of je ziek melden, alles is nu geoorloofd! Zorg dat je er bent!

En mocht het alsnog misgaan, neem dan volgend seizoen gewoon weer een SCC! Ga samen met ons de strijd aan tegen de passanten die onze club naar de klote helpen! Weglopen is geen optie! Wij zijn De Graafschap en niemand anders! De trots, passie en beleving van de supporters zal vroeg of laat overwinnen!

Tot vanavond!