Jong Ajax wint op de Vijverberg

Hoewel het speelschema vanavond Jong Ajax aangeeft is het maar weer de vraag tegen wie we echt spelen. Zijn het wat A-junioren, is het een miljoenenploeg of treffen we een team met voormalig WK-finalisten die na blessureleed weer de draad op moeten pakken. Wat vanavond wel duidelijk is, is dat er na twee magere duels weer een overwinning geboekt moet worden.  

Traditiegetrouw worden de eerste biertjes in de stad gedronken, waarna het honk wordt opgezocht tot kort voor de aftrap. Het vak is nog niet eens in de opperste staat van paraatheid als de 0-1 ons al om de oren vliegt. Des te meer reden om vanaf het vak een aantal tandjes bij te schakelen en de ploeg op het veld op sleeptouw te nemen. De onverstoorbaarheid van het vak wordt een half uur later beantwoord door de gelijkmaker van Van Mieghem en de toon voor de tweede helft lijkt daar enigszins mee gezet. Die tweede helft begint echter net zoals de eerste. Laksigheid in de Achterhoekse defensie wordt genadeloos afgestraft, waardoor we weer achter dezelfde feiten aanlopen.  

Het vak dat van verslapping niks wil weten geeft andermaal gas bij! El Jebli die zojuist is ingevallen weet op een kwartier voor tijd de stand weer gelijk te trekken, waarmee een slotoffensief lijkt geopend. Maar net op het moment dat er tekenen zijn van een Vijverberg die zich massaal achter de ploeg schaart, doet het arbitrale kwartet ook van zich spreken. Op niet mis te verstane wijze. Twee veel te gemakkelijk gegeven rode kaarten inclusief strafschop helpen de Amsterdammers in het zadel en wederom wordt er enkele minuten voor tijd een doelpunt geïncasseerd. De kroon op het werk is vervolgens het buitenspeldoelpunt; 2-4. De balans die daarmee opgemaakt kan worden is 1 punt uit de laatste drie wedstrijden! De hand mag ook vanavond in eigen boezem worden gestoken. We zijn over de gehele wedstrijd gezien voetballend en fysiek afgetroefd door een juniorenteam.

Met NEC-uit staat er volgende week wederom een belangrijke wedstrijd op het programma! De kaartverkoop gaat hard, maar nog niet hard genoeg. Dus laten we samen er voor zorgen dat we komende vrijdag in ieder geval op de tribune de baas zullen zijn in De Goffert.  

De foto’s zijn toegevoegd in ons fotoboek. Klik hier

_DSC0569

094