Inspiratieloos De Graafschap onderuit tegen VVV Venlo

Het is precies 14:30 als de eerste BT’er de Borrel betreedt. Vandaag staat om 18:30 de belangrijke thuiswedstrijd tegen VVV op het programma. Rond een uur of 5 is de groep compleet en maakt de tap overuren. Zodra we de snelle hap genuttigd hebben begeven we ons, een uur voor aanvang, richting stadion De Vijverberg. Die ook vandaag weer ‘uitverkocht’ is.

Wat we in de komende 90 minuten voorgeschoteld krijgen lijkt werkelijk helemaal nergens op. Na 30 minuten is de wedstrijd al op een kinderlijk eenvoudige manier verspeeld. Dat Peter Hofstede er een potje van gemaakt heeft en dat de selectie kwaliteit mist heeft iedereen inmiddels wel in de gaten. Echter krijgen wij niet de indruk dat het gebrek aan kwaliteit vandaag gecompenseerd wordt met een dosis Achterhoekse vechtlust. Desondanks blijft de support, met af en toe een kritische noot, op het vak doorgaan. Terwijl de Graafschap in de laatste 10 minuten gas bijgeeft en kansen krijgt ziet de Lijsterbeslaan op dat moment zwart van de mensen. Een voor ons onbegrijpelijke en Graafschap-onwaardige gebeurtenis! Wij, en de vele supporters in de andere vakken die WEL blijven, strijden door tot de laatste seconde. Dat deden we tegen Feyenoord en dat doen we nu ook tegen VVV Venlo! Ondanks dat de 2-2 nog bijna valt, staat de ereronde in het teken van een kritisch geluid. De jongens op het veld zullen moeten beseffen dat er 90 minuten lang geknokt moet worden en dat lijfsbehoud niet komt aanwaaien.

Volgende week gaat de reis naar Almelo voor de zware uitwedstrijd tegen Heracles. Ondanks de stand op de ranglijst, het slechte voetbal en het gebrek aan vechtlust zal het uitvak weer zo goed als uitverkocht zijn.

De foto’s van de thuiswedstrijd tegen VVV Venlo zijn toegevoegd in ons fotoboek

_DSC0658

_DSC0385