Hooghartige houding De Graafschap verbaast DGRevolutie

Dat men bij De Graafschap moeite heeft met communiceren, is al langer bekend. Maar telkens als wij denken dat het niet gekker wordt, slaagt de club erin om weer een nieuw dieptepunt te bereiken.

Voor wie het gemist heeft: vertegenwoordigers van de club kwamen vandaag aan het woord op Optimaal FM. Strekking van hun verhaal: we zijn lang met DGRevolutie in gesprek geweest, maar nu concentreren we ons weer op hoofdzaken. Van de actie en de onvrede zijn ze verder niet onder de indruk.

Goeiendag dan. Hoe hooghartig kun je zijn? Je zult maar veel te veel geld hebben neergeteld voor een SCC en je club langzaam zien afglijden. Je zult maar met pijn in je hart zien hoe de club vervreemdt van zijn eigen achterban. Je zult maar in actie komen om zo een signaal af te geven, een signaal dat jouw grote liefde gered moet worden. En dan door arrogante bestuurders te horen krijgen dat jouw onvrede een “randzaak” is.

Het moet toch niet gekker worden! De club huurt dure communicatiebureaus in om nietszeggende slogans te verzinnen (Gewoon weer D’ran en dat soort vondsten) maar normaal communiceren lukt niet. Het signaal vorige week was al ronduit dramatisch, toen de club een statement op de site zette over onvoorwaardelijke steun. De boodschap: niet zeuren maar juichen. De Graafschap is als een winkel waar je wel duurbetaalde producten mag kopen, maar niet mag klagen als er iets mis mee is. En dan zwijgen we nog over de intimiderende houding naar mensen die meewerkten aan de actie. Daarover doen we binnenkort een boekje open.

We zijn inderdaad in gesprek met de RvC geweest en goddank zijn we daar mee gestopt. Nog nooit zoveel nietszeggendheid in zoveel woorden gepakt gezien. Mevrouw Ross, meneer De Jong en trawanten, het is allemaal veel geblaat maar weinig wol. En zelfreflectie is afwezig. We zijn er klaar mee, en dit soort uitspraken is alleen maar olie op het vuur.

Want laten we een ding beloven. Het maakt niet uit hoelang we ervoor moeten strijden, maar wij krijgen onze club terug. We blijven daarbij, in tegenstelling tot de club, wel waardig. We gaan spoedig een bijeenkomst voor onze achterban beleggen. Zullen we eens zien hoe groot de onvrede is. Mevrouw Ross staat zich er graag op voor respectvol te zijn. Wij constateren dat het met dat respect ernstig tegenvalt. Bezorgde supporters zo opzij schuiven is respectloos.

U hoort van ons. Beloofd.