Gravenberch bezorgt De Graafschap een verdiende overwinning

Er staat vanavond een topper op het programma. De financieel geplaagde Hagenezen komen na een paar jaartjes afwezigheid weer op bezoek. Het is voor de Hagenezen zaak om vanavond de aansluiting te hervinden met de top van de ranglijst, waar het voor ons zaak is in het spoor te blijven van FC Volendam. Voorafgaande aan de wedstrijd verzamelt men zoals gewoonlijk weer rondom het honk. De nieuwe truien, jassen, sjaals en andere artikelen slaan vooralsnog goed aan.

Als we het vak betreden treffen we een uitverkocht, maar niet tot de nok toe gevuld uitvak aan. Door omstandigheden heeft ADO zélf maar 250 kaarten beschikbaar gesteld voor haar eigen supporters. Jammer, want een affiche als deze verdient een stadion met volle tribunes! Voordat de pot op het geplande tijdstip kan beginnen worden er vanuit het uitvak nog wat bommetjes op het veld gesmeten waardoor de aftrap enige vertraging oploopt. Dat is dan ook gelijk het enige wapenfeit van de bezoekers uit de residentiestad. De Graafschap doet vooral in de eerste helft aan klantenbinding. Veel stoeven, een beetje brekken en vooral flink angoan in de de eerste 45 minuten. Het is een wonder dat het de eerste helft nog geen 3-0 in Doetinchems voordeel staat. Langzamerhand, ondanks dat de punten binnen blijven komen, wordt het een structureel probleem. We missen een échte afmaker. Maar zolang dat met wilskracht en mentaliteit gecompenseerd wordt lijkt er geen vuiltje aan de lucht. Het enige vuiltje haalt Hidde Jurjus op slag van rust uit de lucht. Hij pareert na een hele helft stil te hebben gestaan meer dan bekwaam op een schot uit de tweede lijn.

De tweede helft loopt het door wat omzettingen iets minder gestroomlijnd, maar komen we niet bijzonder in gevaar. En op het moment dat het af lijkt te stevenen op een 0-0 is het Konings die met een bananenbal Lelieveld bedient in het strafschopgebied. Lelieveld die dit seizoen wederom een betrouwbare back is gebleken weet het maximale uit de situatie te halen door zich tegen de benen te laten lopen door zijn directe tegenstander. Door een blauw-witte bril bekeken: een honderd procent strafschop! Na wat bakkelijen met Joey Konings ontfutselt Gravenberch de bal uit zijn handen. Met enig geluk werkt Danzell de bal in de slotseconden van de officiële speeltijd de 1-0 tegen de touwen. De Vijverberg ontploft en viert enkele minuten later uitgebreid feest, met Danzell in het middelpunt van de belangstelling. De Hagenezen die helaas niet verder kwamen dan wat kankerboeren dit en kankerboeren dat druipen met de ziel onder hun arm af; latâh gastuh!

Er kan weer vooruit worden gekeken naar FC Den Bosch uit. Het volgende obstakel naar wie weet waar naartoe…

Klik hier voor het hele fotoverslag

_DSC0564 kopiëren

_DSC0334 kopiëren