Graafschapsupporters de dupe van dramatisch veiligheidsbeleid!

De politie is op zoek naar 15 ‘relschoppers’ die betrokken waren bij de rellen na afloop van de wedstrijd De Graafschap – Feyenoord. Bij deze wedstrijd namen 40 Feyenoordhooligans met een stadionverbod plaats in kindervakken van de Graafschap.

Na de wedstrijd kwam het bij de uitgang van de Spinnekoptribune tot een confrontatie, die iedereen heel de wedstrijd al zag aankomen, met de graafschapsupporters op de Spinnekop.

Wij als Brigata Tifosi zijn van mening dat De Graafschap en politie die dag gefaald hebben en willen graag het volgende weten:
1 Hoe is het mogelijk dat een groep Feyenoordhooligans met een stadionverbod aan kaarten kan komen?
2 Hoe is het mogelijk dat Feyenoordhooligans 90 minuten lang ongestoord hun gang kunnen gaan in een kindervak?
3 Hoe is het mogelijk dat de Feyenoordhooligans na de wedstrijd ongestoord kunnen optrekken richting de Spinnekop?
4 Overal was te lezen dat de ME erger heeft voorkomen…welke ME? Die toen het voorval gebeurde in de stad stond?

Bovendien vragen wij ons af wat er was gebeurd wanneer graafschapsupporters niet hadden ingegrepen en de groep Feyenoordhooligans rustig had kunnen optrekken naar de supporterskantine. Dan waren de problemen niet te overzien geweest!

Wanneer de club daadkrachtiger had opgetreden tegen deze Feyenoordhooligans dan was dit hele voorval nooit gebeurd! Nu zijn de graafschapsupporters, die erger voorkwamen, de dupe van dit dramatische veiligheidsbeleid!

De Graafschap: Neem je verantwoordelijkheid en laat deze supporters, die de club door heel het land steunen, niet opdraaien voor jullie wanbeleid!

Verder roepen we alle graafschapsupporters op om geen namen te noemen van de supporters op de beelden!