Graafschap verliest thuis van FC Groningen

De vakantieperiode loopt langzamerhand weer op zijn einde en dat betekent dat de groep weer steeds completer begint te raken. Niet alleen goed omdat we vanavond weer vol gas moeten geven in het vak, maar ook omdat we alle handen voorafgaand aan de wedstrijd goed kunnen gebruiken. Vanavond staat namelijk weer de jaarlijkse collecte op het programma. Mede om die reden wordt een traditioneel bezoek aan de binnenstad voor twee weken uitgesteld en verruilen we de biertjes in de hand voor emmers. Emmers die, zo blijkt later, ongekend goed gevuld zijn! Niet alleen klein- en grootgeld, maar ook de complimenten en dankwoorden volgden elkaar in rap tempo op. Als de aftrap nadert wordt het vak in gereedheid gebracht en voegen de collectanten zich ook bij het geheel. Om 18:30 gaat de focus op FC Groningen-thuis.

Het vak gaat door waar het in Breda mee geëindigd is; vol gas support. Dat een twaalfde man vandaag nodig is, wordt al snel duidelijk. Na een slechte eerste helft is het is wachten tot de 0-0 mee de rust ingenomen kan worden en Henk de jongens van wat inspiratie kan voorzien. Maar nog voordat de kleedkamer kan worden bereikt valt in de 44e minuut de 0-1 in Gronings voordeel. Een kwartier tijd om de mouwen massaal op te stropen, zowel op de tribunes als in de kleedkamer. Hoewel het aan de wil van de jongens op het veld niet gelegen zou hebben biedt het eerste deel van de tweede helft geen perspectief op zelfs maar een punt. Als Nijland bij het aanbreken van de slotfase een schot uit de tweede lijn lost veert De Vijverberg  op en lijkt een punt haalbaar. Een gelijkmaker blijft echter uit en daarmee is de tweede verliespartij van het seizoen een feit.

Komende vrijdag staat Emmen-uit op het programma. Een wedstrijd die maar één verwachting kent; winst! Zowel op het veld als op de tribune. Met een uitverkocht uitvak zullen we in ieder geval alles aan doen om daar ons steentje aan bij te dragen. Tot vrijdag!

De foto’s zijn toegevoegd in ons fotoboek. Klik hier

_DSC0891

_DSC0085