Gemiste kansen komen De Graafschap duur te staan

Vandaag staat de uitwedstrijd tegen NEC op het programma. Omdat De Graafschap voorafgaand aan het seizoen bij de KNVB heeft aangegeven vrijaf te willen bij interlandweekenden moeten we maar weer op een maandagavond komen opdraven. Tel daarbij op dat we middels een verplichte buscombi af moeten reizen en het drama is weer compleet. Geluk bij een ongeluk is dat we vanavond binnen de provinciegrenzen blijven. Ondanks dat weten we vanavond toch weer 450 man op de been te krijgen, wederom een prima aantal!

Door de wederopstanding van afgelopen vrijdag hebben we de koppositie en ongeslagen status weten te behouden. Vanavond dus dé uitgelezen mogelijkheid om drie punten uit te lopen op de achtervolgers en meer dan goede zaken te doen voor de eerste periode. Die zaken laten wij vanavond zoals altijd over aan de jongens op het veld. Vanavond wordt er ook nog onderonsje uitgevochten met de hoge heren uit Zeist en zij die zich conformeerden aan betuttelende regels met de belachelijke bijbehorende straffen. Tegen Jong Ajax lieten we ondanks onze afwezigheid al weten terug te zullen slaan met een ‘indrukwekkende’ actie. En die kwam er vanavond. Kort voor de aftrap worden enkele voorbereidingen getroffen om de boel even later flink op stelten te kunnen zetten. Een tekstdoek dat refereert aan een eerdere tweet van Michael van Praag over hoe indrukwekkend hij een nagenoeg leeg stadion vond, wordt bij opkomst van de spelers op zijn zachtst op de hak genomen. Nooit, maar dan ook NOOIT zullen we zwichten voor het skyboxpubliek dat meent de regels te moeten bepalen voor de (fanatieke) supporter. Wij zijn de Graafschap! Op onze Vijverberg en in de Nederlandse uitvakken bepalen wij zelf hoe we het team steunen. Enkele minuten later licht de tekst IN-DRUK-WEK-KEND op door een zee van fakkels, waarna 10 man de actie extra kracht bij zetten door zich meester te maken van de lexaanwand. Oost-Europeaanse taferelen in De Goffert! De berichten die vervolgens binnenkomen zeggen genoeg. Nederland praat wederom vol lof over onze club. Niet omdat het voetbal zo oogstrelend is, maar omdat we de club buiten de lijnen wederom op de kaart zetten. Kritisch, fanatiek en altijd op het randje. DAT is de Graafschap!

Het startsein voor een mooie voetbalavond is daarmee gegeven. Waar het in de eerste minuten op het veld gelijk op lijkt te gaan is het uiteindelijk Gregor Breinburg die ons op voorsprong zet. Het vak dat zich al vanaf minuut 1 vocaal laat gelden barst uit zijn voegen en biedt voor menig NEC-supporter meer vermaak dan de eigen ploeg op het veld. In het vervolg van de wedstrijd weigert De Graafschap NEC de sportieve nek om te draaien. NEC wist dit seizoen al twee keer eerder in extremis toe te slaan en daar wordt vanavond een derde kunstje aan toegevoegd. In de fucking 93e minuut zet Okita de 1-1 op het scoreboard. Meer dan klote natuurlijk, want met uiteindelijk twee punten te weinig keren we huiswaarts. Het onderonsje met de KNVB is wat uiteindelijk mee zal gaan in het collectieve De Graafschap geheugen, die werd namelijk met eenvoud gewonnen! En met wat voor een rare fratsen ze nu weer op komen dagen; ULTRAS ZIJN NIET TE STOPPEN!

De foto’s van de uitwedstrijd tegen NEC zijn toegevoegd in ons fotoboek

190916(58)webkl

_DSC0229 kopiëren