Fotoverslagen Emmen en Helmond Sport online

De fotoverslagen van de wedstrijden tegen FC Emmen en Helmond Sport staan inmiddels online:

De Graafschap – FC Emmen 
Traditioneel wordt er aan het einde van de middag verzameld in De Borrel. De gebruikelijke biertjes worden gedronken en de werkweek wordt andermaal kort samengevat. Als even later in het eigen honk ook de laatkomers aansluiten, staat er weer een prima groep paraat die zienderogen elke week toeneemt. In kwantiteit, maar ook in kwaliteit! En laat het die avond op het veld daar nou net aan ontberen: kwaliteit, maar bovenal het lef om op de eigen mat FC Emmen het vuur aan de schenen te leggen. Spijtig genoeg moeten we ruim een uur wachten op iets dat ook maar enigszins met D’RAN-voetbal te maken heeft. Emmen is op dat moment al uitgelopen naar een solide 0-2 voorsprong. Dat de ploeg toch nog over enige veerkracht beschikt blijkt gelukkig in het resterende deel van de wedstrijd. Sjoerd Ars werkt enkele minuten na een Emmense treffer de 2-1 tegen de touwen en als Van den Hurk met nog een kwartier te spelen de stand gelijk trekt, lijkt een ultiem slotoffensief niet uit te kunnen blijven. Opeens blijkt er wel voor elke meter gewerkt te kunnen worden en staat er een ploeg op de mat die wel lijkt te beschikken over de D’RAN-mentaliteit.

Uiteindelijk nog gelukkig, is het Bednarek die in de slotseconden een doemscenario kan voorkomen en een punt uit het vuur weet te slepen. Met het oog op de wedstrijd tegen Eagles-thuis moet er nog behoorlijk wat gebeuren tussen de oren van de jongens op het veld! Echter volgt eerst de kans op eerherstel in Helmond een week voor aanvang van die wedstrijd…

Klik hier voor het fotoverslag

_DSC0889

_DSC0970

 

Helmond Sport – De Graafschap
Een enkeling zal nog aan het ontnuchteren zijn van de laatste busreis naar Volendam, als de volgende alweer op het programma staat. Voor de gelegenheid wordt er nog iets groter uitgepakt vandaag: Helmond-away. Per harmonica-bus. Ruim 50 man Brigata Tifosi verzamelen zich om half 6 op de Woonboulevard om niet veel later richting Brabant te trekken voor een trip die enkele uren later wederom onvergetelijk blijkt te zijn. Ondanks het feit dat Vak 22 met 60 man present is wordt het uitvak slechts door 120 man bevolkt. Echter doet deze groep er alles aan om de jongens op het veld scherp te krijgen. Voor diezelfde avond, maar zeker ook voor de thuiswedstrijd van komende zondag. Het uitvak is als gebruikelijk de hele eerste helft hoorbaar en zichtbaar. De kritieken vanuit de achterban van de afgelopen weken zijn niet aan dovemansoren gericht geweest. Coach Henk de Jong heeft een aanvaller toegevoegd aan de voorste linie, wat de eerste helft echter nog niet leidt tot een bijzondere wedstrijd. Reden genoeg om vanaf het uitvak nog een tandje bij te schakelen voor de tweede helft, wat na 10 minuten leidt tot de openingstreffer. Van Mieghem ontkomt niet aan een bierdouche bij het vieren van de 0-1. De Graafschap verzuimt vervolgens enkele keren om definitief afstand te nemen van Helmond en komt nog enkele keren in gevaar, maar kort voor het verstrijken van de tijd is het Diemers die ons van een driepunter verzekert. Na het feestje met de spelers en technische staf volgt een duidelijk boodschap vanuit het vak. Zondag DE thuiswedstrijd van het jaar: GAE!

Als we GAE zeggen gaan de herinneringen al snel terug naar de laatste twee wedstrijden van het seizoen 2016.  Met de degradatie, op die regenachtige zondagmiddag de 22ste mei, als dieptepunt. Alles wat er in deze twee wedstrijden op supportersgebied gebeurde staat nog duidelijk op het netvlies en zal geen verdere uitleg nodig hebben. We eisen 3 punten en niets minder!

Klik hier voor het fotoverslag

_DSC0755

_DSC0604