VVV Venlo – De Graafschap

Als we enkele weken geleden de resultaten van het vooroverleg te horen krijgen weten we genoeg; het wordt weer zo’n dag. Geen megafoon, geen grote zwaaivlaggen, geen 9-persoons busjes, sfeeracties tot maximaal 1,5m hoog en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Ook dit jaar haalt VVV weer alles uit de kast om supporters het leven zuur te maken.

Ondanks het verbod zullen we, net als vorig seizoen, proberen om de materialen waarvan wij vinden dat het bijdraagt aan de sfeer en mogelijk een goed resultaat op creatieve wijze binnen te krijgen. Een spel wat ons over het algemeen redelijk goed afgaat. Vandaag in Venlo pakt het helaas anders uit. De verstopte materialen worden gevonden. En ook de megafoon die we voor de wedstrijd achter het uitvak over een hek wilde geven wordt onderschept. Dit jaar is VVV scherp. Hoewel de restricties belachelijk zijn nemen we ons verlies, dan maar zonder megafoon….

Terwijl de wedstrijd begonnen is en het uitvak op volle toeren draait ontvangen we bericht van de jongens buiten het stadion. Zij die het geprobeerd hebben de megafoon over het hek te geven rijden een politiefuik in. ID nummers worden genoteerd, de auto wordt op de kop gezet en als klap op de vuurpijl worden de jongens gevorderd om Venlo, onder belachelijke politiebegeleiding, direct te verlaten. Even voor de duidelijkheid, we hebben het hier over een megafoon….

Als dit na 20 minuten in het vak bekend wordt is de keuze snel gemaakt: Spullen pakken en wegwezen. Het wordt met de week gekker in dit land. Iets wat wij nooit zullen accepteren. Enkele ECHTE medesupporters, waar wij volgens hen niet meer toe behoren, kunnen het niet laten om direct de telefoon te pakken en op Facebook hun ongenoegen te uiten. Dat er binnen sommige groepen een ‘ikke-ikke cultuur’ heerst waarbij het blijkbaar normaal is om vrienden buiten de poort te laten staan, helemaal prima. Echter de wijze waarop zij medesupporters, die niets of niemand iets verplicht zijn, op internet wegzetten is De Graafschap-onwaardig. Wij respecteren ieders beleving en gaan er vanuit dat dit naar ons toe ook zo is. We vinden het heel vervelend voor de selectie en onze medesupporters, maar wij laten jongens die zich opofferen en buiten de poorten alles doen voor een sfeervol uitvak nooit buiten staan. We komen samen en gaan ook samen weer naar huis. Punt.

Het vooroverleg voor de uitwedstrijd tegen MVV is inmiddels gaande. Ook nu zal er weer een dosis creativiteit nodig zijn om onze club optimaal te kunnen ondersteunen.

BT3_0313

BT3_0315

BT3_0338

BT3_0372

BT3_0378

BT3_0395

BT3_0404

BT3_0409

BT3_0420

BT3_0426

BT3_0473

BT3_0515

BT3_0494

BT3_0528

BT3_0538

BT3_0545

BT3_0551