ADO Den Haag – De Graafschap

Ze hebben weer een pareltje gevonden in Den Haag: Bingoal! Met die reden zullen we vandaag niet afreizen naar het Cars Jeans Stadion, maar dus naar het Bingoal Stadion. Pakken we toch ook weer even lekker mee. Op voorhand een wedstrijdje tussen lamme en blinden uit het Oosten tegen wat lamme en blinden uit het Westen; heel anders kan er (nog steeds) niet worden geconcludeerd na 11 rondes Keuken Kampioen Divisie-voetbal. De formatie uit de Hofstad is het promotie/degradatie debacle tegen Excelsior nog steeds niet te boven gekomen en bungelt zodoende stabiel tezamen in de krochten van het rechter rijtje. Desondanks stropen we onze mouwen maar weer eens op en knallen we met een tank vol diesel en de poot op ’t gas richting de andere kant van Nederland. Een tiental Duisburger jungs hebben vanavond het ‘privilege’ om dit spektakel bij te mogen wonen.

En dat spektakel komt vanavond al iets eerder dan ‘verwacht’. Niet geheel onverwacht worden namelijk bij het oversteken van de grens tussen Utrecht en Zuid-Holland vakkundig de fuik in gewerkt door dik tien busjes ME uit de Haaglanden. Even vakkundig weten we deze provocatie te weerstaan en nadat er geen tot weinig bijzonderheden worden aangetroffen in de bus kunnen we onze weg vervolgen. Alsof ze de centen daar momenteel niet beter kunnen besteden…

Door wat tickettechnische onkunde is het nog even afwachten of iedereen uiteindelijk wel het Bingoal Stadion mag gaan betreden vanavond, maar na een list en wat goede wil weten we met de gehele groep uiteindelijk de tribune te betreden net voor het halve uur. Op dat moment hebben we de 1-0 al horen vallen. Echter is het Onal die kort na het betreden van het vak direct de gelijkmaker tegen de touwen weet te werken; zijn eerste in ons mooie blauw-wit. Proficiat! 1-1 is niet veel later dan ook de ruststand.

In de tweede helft lijkt het erop dat er hier wel eens meer dan een puntje te halen lijkt te vallen. Of dat nou is omdat wij het spelletje goed in de gaten hebben of dat het is omdat de Hagenezen er weinig van lijken te snappen is nog niet helemaal duidelijk; maar Onal tekent voor zijn tweede en niets lijkt dan eigenlijk een derde overwinning op rij nog in de weg te staan. Behalve De Graafschap zelf natuurlijk. Een verdedigende wissel is even later de deksel op de Doetinchemse neus; 2-2 en in het kwartier dat daarop volgt maken beide ploegen eigenlijk geen aanspraak meer op een treffer. De punten worden dus gedeeld in Den Haag vanavond en daar schieten beide partijen eigenlijk maar bar weinig mee op. Wat rest is een nachtelijke terugreis naar het Oosten des Lands.

Tot de volgende!

_DSC0003

_DSC0005

_DSC0025

_DSC0032

_DSC0039

_DSC0043

_DSC0045

_DSC0068

_DSC0080

_DSC0093

_DSC0130

_DSC0135

_DSC0144

_DSC0153

_DSC0158

_DSC0192

_DSC0197

_DSC0250

_DSC0292

_DSC0306