FC Den Bosch – De Graafschap

FC Den Bosch uit. Op voorhand een lastige wedstrijd. Toch zijn dit de potjes die gewonnen moeten worden als we aan het einde van dit seizoen met een resultaat willen staan.

Vol goede moed wordt er dan ook met een volle bus vertrokken richting het Brabandse land waar we, via omwisselpunt ‘De Geffense Barriere’, om 19.15 aankomen bij het uitvak. Ook vandaag zijn er weer ‘parkeerproblemen’ waardoor we niet de maximum capaciteit van 600 plaatsen kunnen vullen. Het wordt tijd dat dit ‘nieuwe normaal’ eens onder de loep genomen gaat worden, want dit kan zo niet langer. Leg alleen een autocombi/buscombi op bij aantoonbaar wangedrag of dreiging. Zoniet, vrij vervoer! En dus ook de vrijheid om te parkeren waar je wilt.

We kiezen ervoor om de buitenste twee vakken af te dekken om zo voor compact geheel, van 400 superboeren, te zorgen. Als de rest van het vak ook wedstrijdklaar is kan de strijd naar de volgende uitzege beginnen.

Vanaf minuut één is het De Graafschap dat het spel maakt en kans op kans creëert. Maar datzelfde De Graafschap weet ook elke kans vakkundig om zeep te helpen. Gaat de bal niet naast of over, dan is het wel weer de keeper die de bal uit de kruising plukt. Het is werkelijk onvoorstelbaar dat na 45 minuten spelen een 1-1 tussenstand op het scorebord staat.

Ook na de thee is het De Graafschap dat aanzet en op zoek is naar de winnende treffer. Als Den Bosch twintig minuten voor tijd, met een spaarzame uitbraak, de stand op 2-1 zet beseffen we dat het vandaag heel lastig gaat worden om nog tot een positief resultaat te komen. Ondanks een klein slotoffensief lukt het de jongens niet om de achterstand ongedaan te maken en dus wordt de vierde nederlaag van het seizoen geleden. Zonde, pijnlijk en vooral onnodig. Maar ook deze potjes zitten er helaas bij.

Zo kritisch als we zijn op de spelers en het niet afmaken van kansen zo kritisch moeten we ook zijn op onze eigen prestatie in het uitvak. De vocale support was 90 minuten lang ver onder de maat. Jammer want dit is normaal gesproken de basis waar we altijd op terug kunnen vallen.

Snel vergeten en op naar Telstar thuis, waarbij ook de helden uit het seizoen 90/91 te gast zullen zijn.

_DSC0007 kopiëren

_DSC0039 kopiëren

_DSC0044 kopiëren

_DSC0067 kopiëren

_DSC0119 kopiëren

_DSC0153 kopiëren

_DSC0175 kopiëren

_DSC0192 kopiëren

_DSC0245 kopiëren

_DSC0261 kopiëren

_DSC0271 kopiëren

_DSC0301 kopiëren

_DSC0322 kopiëren

_DSC0372 kopiëren

_DSC0572 kopiëren

_DSC0581 kopiëren