De Graafschap – Telstar

Het is vrijdag 19.00 als het gezeik vanuit Den Haag een nieuw dieptepunt bereikt. De boodschap voor de voetbalsupporter is duidelijk: We zijn de aankomende weken opnieuw niet welkom binnen de stadionpoorten. De metingen en onderzoeken naar de hoeveelheid besmettingen in en rondom de stadions worden even aan de kant geschoven. De hele wereld laten zien waar Nederland allemaal wel niet toe bereid is lijkt het devies. En dat wederom over de rug van voetbalclubs en supporters. Kotsmisselijk worden we ervan.

Naast het weren van supporters wordt alvast vooruit gekeken naar de toekomst. Zo wordt er onder andere gesproken over het 2G gebeuren voor evenementen. Hoewel we De Graafschap en politiek eigenlijk gescheiden willen houden voelen we dat het nu tijd wordt om iedereen eens te laten weten hoe wij tegen dit circus aankijken. Middels een aantal tekstdoeken maken we duidelijk dat voetbal voor IEDEREEN is. We vinden het een schande om supporters, die om wat voor een reden dan ook geen prikje willen/kunnen halen, te verbannen bij een voetbalwedstrijd in de buitenlucht! Wat ons betreft zijn alle supporters gewoon welkom!

Twee dagen na de persconferentie maken we ons op voor de eerste wedstrijd buiten de poort. We regelen een scherm, gooien er een appje uit en staan op zondagmiddag 14.30 uur met een mannetje of 350 zij aan zij achter de Groenendaaltribune. In de eerste helft lijkt het de jongens op het veld weinig extra motivatie te geven. Met welgeteld 0 schoten op doel en voetbal dat niet om aan te gluren is hadden we het scherm beter achterwege kunnen laten. Desondanks is de stemming achter de tribune prima. Als Konings net na rust de 1-0 op het scorebord zet ontploft de Vijverlaan, die in een mum van tijd veranderd in een rode vuurzee. Hoewel het voetbal, ook in de 2de helft, slecht blijft gaat de vocale support onverminderd door. Pas enkele minuten voor tijd wordt het muisstil. Na een ongelukkige handsbal van Lelieveld belandt de bal op de stip. Plet mag aanleggen en stuurt Hidde de verkeerde hoek in; 1-1. Wederom lukt het niet om de volle winst te pakken en de druk op de bovenste plaatsen op te voeren.

Na de wedstrijd wordt er 15 minuten op de spelers gewacht. Helaas vind de selectie het blijkbaar niet nodig om de supporters, die ondanks alle maatregelen toch naar het stadion zijn gekomen, te bedanken voor de steun. Niet slim en bovenal De Graafschap-onwaardig. De clubleiding komt later nog wel even bij de BT langs om excuses te maken maar ook zij doen niets met de tip om dat ook naar de andere 300 supporters kenbaar te maken…

Volgende week gaan we op bezoek bij hekkensluiter FC Dordrecht.

_DSC0027 kopiëren

_DSC0032 kopiëren

_DSC0029 kopiëren

_DSC0128 kopiëren

_DSC0207 kopiëren

_DSC0219 kopiëren

_DSC0264 kopiëren

_DSC0338 kopiëren

_DSC0188 kopiëren

_DSC0412 kopiëren

_DSC0548 kopiëren

_DSC0554 kopiëren

_DSC0585 kopiëren

_DSC0598 kopiëren

_DSC0612 kopiëren

_DSC0619 kopiëren

_DSC0638 kopiëren

_DSC0670 kopiëren

_DSC0693 kopiëren

_DSC0747 kopiëren