De Graafschap – FC Eindhoven

Donderdagochtend kachelt een groep richting Airport Eindhoven om een groep van ruim 20 man Palermitani op te halen, die de thuismatch tegen FC Eindhoven komen bezoeken. Eenmaal aangekomen in Doetinchem wordt de bagage gedropt en gaat de groep nog even het land in voor toeristische doeleinden. Laat in de avond is het mooi geweest en wordt er huiswaarts gekeerd. De jongens worden opgepikt en meegenomen naar verschillende dorpen in onze mooie Achterhoek, waar ze bij ons thuis te gast zijn. De volgende dag wordt er einde ochtend verzameld in Doetinchem centrum. Een deel van onze groep luidt samen met de jongens van CNI op het terras alvast de PMDS in waar een ander deel de laatste werkzaamheden verricht aan het doek.

Voor enkele jongens van CNI is het de eerste keer dat zij op Achterhoekse bodem staan. Zodoende wordt er net als de voorgaande bezoeken een stadiontour op touw gezet waar we de ragazzi verder kennis laten maken met het reilen en zeilen binnen onze club. Ook Algemeen Directeur Hans Martijn Ostendorp legt zijn werkzaamheden even opzij om de jongens welkom te heten op De Vijverberg. De capo ontvangt uit handen van Hans Martijn de wedstrijdkaarten en voorzichtig wordt al even gespeculeerd over een vriendschappelijke wedstrijd in de toekomst. Na een ronde langs de muurschilderingen wordt het tijd om ons richting het honk te begeven en opzoek te gaan naar de bodem van de koelkast. Het doek dat in die morgen aan de nok van het stadion is bevestigd laat de skylines zien van Doetinchem en Palermo met de begeleidende tekst ‘Twee groepen, la stessa mentalita’ (dezelfde mentaliteit). Dit ontwerp is voor deze gelegenheid op shirts gedrukt en worden bij het openen van de eerste pilsjes overhandigd, waar we uit handen van CNI een mooi geschenk mogen ontvangen.

Wat volgt is een middag vol geouwehoer, gezuip en natuurlijk een uitgebreide BBQ. Als om een uurtje of vier ook een groep van dik 20 man Duisburg zich bij het geheel aansluit is het feest compleet. Niets lijkt een mooie voetbalavond op De Vijverberg meer in de weg te staan. Als de stadionpoorten openen gaat ook de nieuwe merchandise als warme broodjes over de toonbank. Binnen een mum van tijd moet er al ‘nee’ worden verkocht aan de balie. Uutverkocht, een mooie ontwikkeling! We begeven ons vervolgens tezamen naar het vak waar een goed gevulde Vijverberg klaar zit voor een avondje D’ran voetbal. Voetbaltechnisch laat het echter vanavond te wensen over ondanks de niet aflatende steun gedurende de hele wedstrijd. Eindhoven lijkt voor niet veel meer dan een puntje te komen en De Graafschap mist het vernuft en de creativiteit om zich een weg door de Eindhovense menigte te banen. Alle ingrediënten voor een bloedeloze 0-0 zijn daarmee aanwezig. In de slotfase wordt nogmaals kracht bijgezet om als eventueel breekijzer te fungeren, maar de oplopende druk op onze oud doelman Bertrams wordt de bezoekers niet fataal. Na 93 minuten voetballen geeft het scorebord dan ook een ietwat teleurstellende 0-0 aan.

De Spinside bedankt vervolgens de spelersgroep voor het verzette werk vanavond. Hans Martijn meldt zich dan nog even voor de Spinnekop om de jongens van Curva Nord Inferiore te bedanken voor de afgelegde kilometers en hun steun tijdens deze wedstrijd. Namens de club overhandigt hij een ingelijst shirt met de begeleidende tekst ‘jullie zijn altijd welkom op De Vijverberg’. De samenwerking tussen de club en de supporters blijft ook bij de jongens van Palermo niet onopgemerkt. Vol verbazing word er gekeken hoe we bij onze club de krachten bundelen en er alles aan doen om samen tot resultaten te komen. Gezien de huidige situatie in Palermo is dit iets waar die jongens alleen maar van kunnen dromen.
Aangekomen bij het honk ronkt de BBQ alweer, slinkt de biervoorraad gestaag en is het meer dan gezellig onder de Roodbergentribune. Duisburgers, Palermitani en Superboeren deinend in een rokend hol, een mooi gezicht! Dat het laat wordt die avond moge vanzelfsprekend zijn. We danken de jongens van PGDU en CNI voor hun komst deze avond, waar de plannen voor een volgend bezoek alweer worden gesmeed. Zaterdag begin van de middag knappen we weer richting Köln waar het vliegtuig naar Sicilië weer staat te wachten.

Proost op een bijzondere en unieke vriendschap!

We zien elkaar weer in Venlo.

IMG_8299kopie

_DSC0005 kopiëren

_DSC0047 kopiëren

_DSC0106 kopiëren

_DSC0159 kopiëren

_DSC0162 kopiëren

_DSC0209 kopiëren

IMG_82991

_DSC0218 kopiëren

_DSC0278 kopiëren

_DSC0300 kopiëren

_DSC0313 kopiëren

_DSC0358 kopiëren

_DSC0369 kopiëren

_DSC0441 kopiëren

_DSC0451 kopiëren

_DSC0465 kopiëren

_DSC0475 kopiëren

_DSC0582 kopiëren

_DSC0838 kopiëren

_DSC0848 kopiëren

_DSC0881 kopiëren

_DSC0930 kopiëren

_DSC0101 kopiëren\ _DSC0165 kopiëren

_DSC0198 kopiëren

_DSC0209 kopiëren

_DSC0267 kopiëren

_DSC0268 kopiëren

_DSC0552 kopiëren

_DSC0643 kopiëren

_DSC0701 kopiëren

_DSC0744 kopiëren

_DSC0764 kopiëren

_DSC0823 kopiëren

_DSC0837 kopiëren

groepcnibtpgdu

_DSC0911 kopiëren

_DSC0926 kopiëren

_DSC0949 kopiëren