De Graafschap – Helmond Sport

Er is na het teleurstellende gelijkspel in Amsterdam weinig tijd om bij de pakken neer te gaan zitten. Helmond-thuis staat op de kalender en moet uiteindelijk de wedstrijd worden waarin een terugkeer naar de Eredivisie wordt beklonken. Sinds de wedstrijd tegen Excelsior en het trainingsbezoek van de Spinside hebben we de lijn van support ingezet, in hoeverre dat mogelijk was in deze tijd. Diverse doeken en ludieke acties wisselden elkaar af in de daaropvolgende wedstrijden. En de seizoensafsluiter is dan met recht ook een knaller van formaat. Veruit ons grootste doek ooit, 5000 m2, wordt daags voor de wedstrijd over de Spinnekop, Roodbergen- en Groenendaaltribune uitgelegd. De 130 stroken vormen samen de tekst WIJ ZIJN DE GRAAFSCHAP DOETNCHEM. Rond middernacht wordt het doek doormiddel van vele fakkels gepresenteerd en geven we met een video een duidelijke signaal af:

‘Spelers, technische staf, supporters, sponsoren, dagelijks bestuur, RvC, jeugdafdeling en alle andere Achterhoekers: Samen hebben we de rug gerecht. Samen hebben we twee jaar keihard geknokt. Samen zetten we vandaag de kroon op het werk!
WIJ ZIJN DE GRAAFSCHAP DOETINCHEM!’

Matchday! Voordat het zover is moet opnieuw de hand worden gelegd aan de doeken op De Vijverberg. De wind is er mee aan de haal gegaan, maar ruim op tijd is alles wedstrijdklaar. Enkele uren later valt de promotiedroom voor in ieder geval anderhalve week echter compleet in duigen. Van de in totaal 38 gecreëerde kansen tegen Jong Ajax en Helmond Sport treft er helaas maar één doel. En dat is te weinig. Veels te weinig. Het is onvoorstelbaar! Na twee jaar knokken geven we een zekere promotie gewoon uit handen. We eindigen met een waardeloos doelsaldo op plek 3 en zullen, ondanks deze enorme klap, over 3 dagen klaar moeten staan voor de eerste ronde van play-offs: Roda JC thuis.

_DSC0010 kopiëren

_DSC0077 kopiëren

_DSC0005 kopiëren

_DSC0015 kopiëren

_DSC0034 kopiëren

_DSC0055 kopiëren

GJK_0928 kopiëren

_DSC0159 kopiëren

foto001

wijzijndegraafschap-panorama-pyroklein

Wijzijndegraafschap_panorama-websiteklein

GJK_1022 (1) kopiëren

_DSC0647 kopiëren

_DSC0681 kopiëren

_DSC0718 kopiëren