Cambuur – De Graafschap

Vanavond ontmoeten we de kersverse kampioen Cambuur in Leeuwarden. De eerste van de nog drie te nemen hordes. We hoeven inmiddels niet meer uit te leggen dat alles behalve een verlies tegen de Friezen als een resultaat gezien mag worden. Enkele weken geleden werd er al begonnen met het tonen van boodschappen vanuit de Spinside aan de spelersgroep. Per wedstrijd verschilde deze, bij thuis en uitwedstrijden. Ook vandaag zijn de nodige kilometers weer gemaakt om de boodschap voor deze wedstrijd kenbaar te maken: na twee jaar presteren, nu promotie realiseren!

Het had op voorhand zo mooi kunnen zijn. Een salonremise waarbij De Graafschap en Cambuur 90 minuten lang het balletje naar elkaar overtikken, als dikke middelvinger naar de KNVB en consorten. Het mocht echter niet zo zijn. Cambuur wil het publiek dat sinds lange tijd weer aanwezig mag zijn ook enig vermaak bieden en slaagt daar in de eerste 20 minuten van de wedstrijd goed in. De Graafschap wordt achteruitgedrukt, maar de defensie is hecht. Het is uiteindelijk De Graafschap dat op voorsprong komt via een eigen doelpunt van Leeuwarder Breij. Het tweede deel van de tweede helft wordt dan nog even flink billenknijpen als Cambuur alsnog de 1-1 op het bord weet te krijgen. De Graafschap reageert echter volwassen en is zelfs nog diverse malen dichtbij een nieuwe voorsprong. Die blijft echter wonder boven wonder uit. Dan tikt de klok de 90e minuut aan en vind oud-De Graafschaptrainer Henkie de Jong het wel welletjes geweest. Hij dirigeert zijn manschappen tot het behouden van balbezit op eigen helft wat hilarische TV oplevert. Alsnog een dikke middelvinger naar Zeist! Na iets meer dan 92 minuten voetballen vindt de leidsman het welletjes geweest. 1-1, wat betekent dat er in de wedstrijden tegen respectievelijk Jong Ajax en Helmond Sport minimaal 1x gewonnen moet worden om terug te keren naar de Eredivisie.

Als de spelerbus koers richting Doetinchem zet zijn we alweer in de weer om spelers een welverdiend ontvangst te geven. En om daarbij nog even aan te geven dat we er BIJNA… zijn gebeurt dat geheel in de vurige lijn die enkele weken geleden is ingezet. Een mannetje of 400 verzamelen zich rond de klok van half 1 op het Spinnekopplein en nemen de gemarkeerde posities in op de Spinnekoptribune. Als de spelers even later vanuit de spelersbus naar het veld worden gedirigeerd staat De Vijverberg  andermaal in vuur en vlam om de jongens het allerlaatste zetje te geven! Bijna jongens, bijna! Nu is het aan jullie om die laatste drie punten te verzilveren. Maak ons trots!

doekcambuur

GJK_0687 kopiëren

GJK_0700 kopiëren

GJK_0704 kopiëren

_DSC0510 kopiëren

_DSC0515 kopiëren

GJK_0719 kopiëren

GJK_0724 kopiëren

_DSC0517 kopiëren

_DSC0524 kopiëren

GJK_0735 kopiëren

_DSC0538 kopiëren

_DSC0548 kopiëren

GJK_0741 kopiëren

_DSC0562 kopiëren

_DSC0569 kopiëren

_DSC0586 kopiëren

_DSC0600 kopiëren

GJK_0771 kopiëren

GJK_0774 kopiëren

GJK_0794 kopiëren

GJK_0863 kopiëren

GJK_0874 kopiëren

_DSC0648 kopiëren

GJK_0887 kopiëren

_DSC0650 kopiëren