FC Den Bosch – De Graafschap

Hoe zorgeloos keken we nog geen twee weken geleden naar de competitiestand van de Keuken Kampioen Divisie. Het beeld van De Graafschap en Cambuur op de bovenste twee plekken van de ranglijst, met een riant aantal punten voorsprong op de achtervolging, begon al een soort van te wennen. Maar dat die plekken niet vanzelfsprekend zijn en al helemaal geen afspiegeling zijn van de huidige vorm van de ploeg blijkt twee competitierondes later. In Alkmaar legden de tieners van Jong AZ De Graafschap over de knie, zonder daar zichtbaar bijzonder veel moeite voor te doen. Tel daar de in alles teleurstellende wedstrijd tegen Go Ahead Eagles bij op en er hangt ineens, voelbaar, een wolk van ontevredenheid boven De Vijverberg.

Vanavond wordt er echter niet gespeeld op De Vijverberg, maar in een drijfnatte De Vliert van FC Den Bosch waar het uitvak vanavond ‘gewoon’ weer 320 Graafschapsupporters mag gaan huisvesten. Vandaag kiezen we voor een partybus, om er in ieder geval voor te zorgen dat de heen- en terugreis wél van gewenst niveau zijn. Uiterst gemoedelijk, zonder politiebegeleiding en rare fratsen komen we ruim voor aanvangstijd aan in Den Bosch, waar de wedstrijd weer eens ouderwets een hinderlijke 92 minuten durende onderbreking van onze awayday is. Het vak schraapt zich de keel om de jongens op het veld van inspiratie te voorzien voor de eerstvolgende 45 minuten. Gaandeweg de eerste helft lijkt het erop dat men beter had kunnen beslissen deze schriftelijk af te doen, want er gebeurt letterlijk niets. Wat er dan ook in de thee heeft gezeten die werd geschonken in de rust; het heeft slechts zijn uitwerking gehad voor in totaal 10 minuten. Want als donderslag bij een regenachtige Bossche hemel valt bij het eerste schot op doel in de 50e minuut ook direct de 0-1 binnen. 3 minuten later lijkt de wedstrijd in het slot gegooid te worden, want ook de 0-2 wordt aangetekend. Daarna is het voorbij met de pret voor vanavond. Nog geen twee minuten later ligt de aansluitingstreffer er alweer in via Paco van Moorsel. Het vak bewijst zich in het restant van de wedstrijd als prima twaalfde man, maar het doelpunt waarvan je wist dat hij zou komen valt in de 78e minuut. Jurjus weet zich weinig raad met een afstandsschot en via zijn vuisten valt de bal voor de voeten van Den Bosch verdediger Vaisanen die de gelijkmaker op zijn naam mag zetten. En daar verandert ook niets meer aan in het restant van de wedstrijd.

Cambuur wint vanavond wederom en slaat daarmee een groot gat, waar FC Volendam vanavond ook optimaal heeft weten te profiteren van het Doetinchemse gestuntel. Het is nu aan Mike Snoei en consorten om in de laatste twee wedstrijden voor de winterstop de rust te bewaren en niet alleen uit te spreken ’titelkandidaat’ te zijn, maar zich ook zo te profileren op het veld. Het is namelijk niet de eerste keer  dit seizoen dat we ons de kaas van het brood laten eten.

Tegen Telstar zullen we er echter gewoon weer moeten staan. Op Vak 22, maar ook in alle omliggende vakken. Want zoals gebleken; niets komt ons zomaar aanwaaien dit seizoen.

_DSC0003 kopiëren

_DSC0013 kopiëren

_DSC0030 kopiëren

_DSC0011 kopiëren

_DSC0080 kopiëren

_DSC0111 kopiëren

_DSC0133 kopiëren

_DSC0145 kopiëren

_DSC0212 kopiëren

_DSC0241 kopiëren

_DSC0207 kopiëren

_DSC0267 kopiëren

_DSC0278 kopiëren

_DSC0384 kopiëren

_DSC0393 kopiëren

_DSC0431 kopiëren

_DSC0405 kopiëren

_DSC0253 kopiëren

_DSC0407 kopiëren

_DSC0419 kopiëren

_DSC0436 kopiëren

_DSC0507 kopiëren

_DSC0520 kopiëren

_DSC0576 kopiëren

_DSC0584 kopiëren

_DSC0632 kopiëren

_DSC0665 kopiëren

_DSC0491 kopiëren

_DSC0739 kopiëren

_DSC0785 kopiëren

_DSC0920 kopiëren

_DSC0942 kopiëren