De Graafschap – MVV

Hoewel het tegen Jong Utrecht-thuis nog niet bepaald oogstrelend was te noemen, begon het er tegen Almere al weer iets meer op te lijken. Belangrijker is dat we na twee keer 90 minuten voetbal weer eens 6 punten bij hebben kunnen schrijven. En dat was al even geleden. Even belangrijk is daarmee het vertrouwen dat wordt getankt om de nog lange reis richting de Eredivisie af te kunnen leggen. Vanavond is het aan ons de taak om ook MVV aan die zegekar te binden. Genoeg reden om vanavond dus weer eens het onderste uit de kan te halen.

Het is waterkoud op De Vijverberg vanavond. Ondanks de griepjes en verkoudheden die onwaarschijnlijk het resultaat zijn van een verminderde weerstand na afgelopen weekend, maken we er maar weer het beste van. Zo ook de jongens op het veld. De Graafschap lijkt er zin in te hebben vanavond. Branco laat zien waarvoor ie gehaald is; de voorhoede bedienen met vlijmscherpe passes. De eerste de beste steekbal beland voor de voeten van Van Mieghem die de Maastrichtse formatie al snel in rouw dompelt. Als even later Owusu de 2-0 aantekent lijkt er geen wolkje aan de lucht. Maar de aansluitingstreffer laat niet lang op zich wachten. Het is uiteindelijk oud-Graafschapper Anthony van den Hurk die een aaneenschakeling van fouten met een puntertje afstraft. De Graafschap blijft vanavond echter baas op eigen erf. De 3-1 valt kort na rust waarop de 3-2 nog wel volgt, maar MVV weet uiteindelijk geen gaatje meer te vinden in de Doetinchemse defensie. Het vak dat zich weer allerbest vermaakt vanavond houd in de slotminuut nog wel even haar adem in wanneer Van den Hurk binnen lijkt te schuiven, maar zijn inzet stuit op een Achterhoeks been.

De Vijverberg juicht, want de derde overwinning op rij is daarmee een feit! Na afloop wordt bij het vieren van de overwinning, namens alle groepen, een shirt overhandigd aan aanvoerder Ralf Seuntjens. De tekst die hierop prijkt; vrijheid voor supporters! slaat op de belachelijke regeltjes die Gemeente Eindhoven ons door de strot wil douwen, aangaande de wedstrijd van volgende week. We hebben de spelersgroep hierbij een boodschap meegegeven om zich óók uit te spreken tegen deze manier van handelen. Zoals eerder deze week is gecommuniceerd wordt deze wedstrijd door zowel ons als diverse andere groepen geboycot!

_DSC0001 kopiëren

_DSC0020 kopiëren

_DSC0094 kopiëren

_DSC0115 kopiëren

_DSC0144 kopiëren

_DSC0178 kopiëren

_DSC0234 kopiëren

_DSC0288 kopiëren

_DSC0325 kopiëren

_DSC0502 kopiëren

_DSC0336 kopiëren

_DSC0503 kopiëren

_DSC0517 kopiëren

_DSC0539 kopiëren

_DSC0728 kopiëren

_DSC0759 kopiëren

_DSC0767 kopiëren

_DSC0776 kopiëren

_DSC0795 kopiëren

_DSC0837 kopiëren

_DSC0840 kopiëren

_DSC0848 kopiëren