De Graafschap – FC Volendam

Thuiswedstrijd nummer twee van dit seizoen. FC Volendam, door kenners als outsider bestempeld, komt op bezoek en zal proberen om ons van de beste competitiestart ooit af te houden. Want die ’titel’ staat er vanavond naast de strijd om de drie punten ook op het spel. De Vijverberg stroomt rond de klok van half 7 mondjesmaat vol om de mogelijk derde opeenvolgende zege bij te wonen. En zo verzamelen ook wij ons rondom het hok om een oplossing te zoeken tegen het nogal dorstige weer van vanavond.

Het vak is op de tijd van de aftrap nog steeds zichtbaar onderhevig aan de vakantieperiode. Het wordt wat dat betreft weer een avondje ‘roeien met de riemen die we hebben’. En dat gaat het vak dat wordt gedragen door het lichte overwicht op het veld meer dan redelijk af. Wat dat betreft zouden we kunnen spreken van een lekker potje zomeravondvoetbal. Youssef El Jebli, die vanavond vervangen wordt door Stef Nijland, is de spijtige afwezige. Hij zit in Arabië om de laatste puntjes op de E te zetten onder een contract waar hij als Appie vakkenvuller een aantal jaren geleden niet van had durven dromen. Het is uitgerekend Stef Nijland die na ruim een kwartier spelen De Graafschap op voorsprong zet. Het vak weet de onderbemanning vocaal nog net wat makkelijker te verbloemen en neemt andermaal de regie op zich op Stadion De Vijverberg.

Volendam vergeet zich in het eerste gedeelte van de tweede helft te belonen en zo terug te komen in de wedstrijd. Het duurt uiteindelijk nog tot de 72e minuut voordat de ‘Seun of God’ zijn tweede doelpunt van het seizoen aantekent. Wat ons betreft gaat het hier gewoon om Ralf Seuntjens die zijn bijnaam op De Vijverberg eerst nog maar eens moet gaan verdienen. Als Hamdaoui even later de 3-0 tegen de touwen schiet is het slotakkoord definitief gegeven en kunnen we ons rustig opmaken voor een paar overwinningspilsjes. Niet voordat gezamenlijk wordt gevierd dat we het weekend afsluiten als ‘Spitzenreiter’!

Drie overwinningen op een rij maken natuurlijk nog geen spreekwoordelijke zomer, maar er lijkt toekomstmuziek in deze spelersgroep te zitten. Het is dan ook te hopen dat Hofstede de boel bij elkaar weet te houden en daar nog wat Superboeren-DNA aan toe weet te voegen zodat we de ingezette lijn door kunnen zetten!

Tot in Oss.

_DSC0005 kopiëren

_DSC0009 kopiëren

_DSC0030 kopiëren

_DSC0061 kopiëren

_DSC0083 kopiëren

_DSC0089 kopiëren

_DSC0121 kopiëren

_DSC0135 kopiëren

_DSC0172 kopiëren

_DSC0177 kopiëren

_DSC0183 kopiëren

_DSC0247 kopiëren

_DSC0380 kopiëren

_DSC0407 kopiëren

_DSC0426 kopiëren

_DSC0455 kopiëren

_DSC0462 kopiëren

_DSC0477 kopiëren

_DSC0480 kopiëren

_DSC0522 kopiëren

_DSC0594 kopiëren

_DSC0626 kopiëren

_DSC0652 kopiëren