De Graafschap – Cambuur

Ruim twee maanden heeft de open wond die Sparta-thuis heet de tijd gehad om te helen tot een litteken. De verslagenheid was groot in Doetinchem, helemaal omdat er in Rotterdam een prima uitgangspositie voor de return werd bewerkstelligd. In diezelfde twee maanden verdwenen zoals gebruikelijk weer wat passanten en kwamen er weer een aantal nieuwe voor terug. Er lijkt op voorhand een team te staan dat zich moet kunnen gaan meten in de strijd om de bovenste twee plaatsen in de competitie, die dit seizoen voor het eerst beide recht geven op een plek in de Eredivisie. Als het aan Mike Snoei ligt zijn we daar naar een seizoen afwezigheid weer terug. Duidelijke taal dus. Dit seizoen minder lullen, meer poetsen!

Voorafgaand aan de wedstrijd opent de Brigata Tifosi, helaas een paar dagen later, haar stand met nieuwe merchandise. Anders dan normaal nu ook verkrijgbaar voor alle geïnteresseerde supporters! Een gevalletje warme broodjes over de toonbank, zo bleek al snel. Want er kon al snel een lijst worden gemaakt met namen voor een nabestelling. Er is dan nog voldoende tijd om het vak voor het eerst dit seizoen weer wedstrijdklaar te maken. De gebruikelijke doeken zijn uiteraard weer aanwezig, maar de gebruikelijke gezichten en namen nog niet allemaal. De vakanties eisen hun tol en dus moeten we het vandaag doen met een kleine groep.

Om traditioneel 20:00 kan er dan eindelijk afgetrapt worden. Hoe toevallig is het dat oud De Graafschaptrainer Henk de Jong in de seizoensopener met ZIJN Cambuur aantreedt op De Vijverberg. En deze Vijverberg is gezien de omstandigheden weer eens meer dan goed gevuld. Aan de jongens op het veld om de massaal toegestroomde supporters te belonen in de vorm van een eerste stapje richting die eerste twee plaatsen. En dat gaat verdienstelijk. Net zoals de vocale steun vanaf VAK 22, die de eerste 45 minuten weer onophoudelijk klinkt. In de blessuretijd van de eerste helft komt de uiteindelijke beloning daarvoor. Wie anders dan Youssef el Jebli werkt uiterst beheerst een strafschop tegen de touwen en zet daarmee zijn seizoenstotaal op 1.

Kort na rust valt de 2-0 binnen via een voet van een Cambuur verdediger en De Graafschap komt weinig meer in gevaar. De tribune viert tot de 90e minuut door en geeft Henk de Jong nog een staande ovatie, ondanks zijn onhandige vertrek na het debacle eind mei. Bijzonder jammer is het feit dat Henkie het tekstdoekje dat aanzet gaf tot deze staande ovatie allerminst kon waarderen. De man die SOMS onhandig was en VAAK met dezelfde woorden lulde, besloot even onhandig als hij soms dus is hier niet al te gevat op te reageren na de wedstrijd. Daarmee sluiten we het hoofdstuk Henk de Jong dan ook voorgoed af.

Eindstand: 2-0, drie punten in de tas en op doelsaldo koploper in de eerste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie. The future is bright! Tot tegen Volendam thuis op 23 augustus!

_DSC0029 kopiëren

_DSC0033 kopiëren

_DSC0049 kopiëren

_DSC0078 kopiëren

_DSC0134 kopiëren

_DSC0148 kopiëren

_DSC0192 kopiëren

_DSC0221 kopiëren

_DSC0248 kopiëren

_DSC0266 kopiëren

_DSC0292 kopiëren

_DSC0362 kopiëren

_DSC0374 kopiëren

_DSC0417 kopiëren

_DSC0455 kopiëren

_DSC0471 kopiëren

_DSC0502 kopiëren

_DSC0533 kopiëren

_DSC0600 kopiëren

_DSC0637 kopiëren

_DSC0695 kopiëren

_DSC0729 kopiëren

_DSC0776 kopiëren

_DSC0780 kopiëren