De Graafschap – Almere City

De vijfde thuiswedstrijd van het seizoen wordt vanavond gespeeld tegen Almere City. Waar er in de vorige editie tussen beide partijen nog een plek in de Eredivisie op het spel stond valt er vanavond eventueel nog een periode titel binnen te slepen. Eventueel dus, omdat we vorige week vrijdag, niet voor de eerste keer dit seizoen, niet doortastend genoeg waren in een uitwedstrijd. Zoals bekend werden er twee dure punten verspeeld in Kerkrade. Genoeg reden zou je zeggen om vanavond de mouwen weer massaal op te stropen en zo de maximale score in de thuiswedstrijden te behouden.

De jongens die in de mogelijkheid zijn komen in de namiddag zo vroeg als mogelijk naar het honk. Buiten staat de merchandisingtafel inmiddels weer opgesteld, waar alle supporters wederom de mogelijkheid hebben om diverse shirts aan te schaffen of af te halen die zijn bijbesteld. Als de biervoorraad weer enigszins geslonken is en de klok zich richting 20:00 begeeft is het ook voor ons tijd het vak te betreden.

Zoals al eerder vermeld staat er vanavond nog een periodetitel op het spel. We zijn dan wel afhankelijk van andere ploegen, maar dat wil niet zeggen dat we er vanavond maar minder hard aan hoeven te trekken. Almere blijkt vanavond in ieder geval niet voor spek en bonen te zijn gekomen. Het is te danken aan Hidde Jurjus dat we niet snel tegen uitzichtloze achterstand aanlopen. Vanaf vak 22 doen we er vanavond in ieder geval alles aan. 90 minuten lang zijn de vlaggen te zien en is de vocale support te horen op De Vijverberg. Ook als Nijland weer eens een gigantische kans om zeep helpt en Hamdaoui over zijn veters lijkt te struikelen. We weten dat we als BT-zijnde niet van iedereen 90 minuten volle support kunnen verwachten, maar het is pijnlijk te zien dat een groot deel in het stadion het vanavond compleet af laat weten; het is 80 minuten lang gewoon ijzig stil op de omliggende vakken. Jammer en helaas, omdat dit een wedstrijd was waar wij als 12e man het gebrek aan killersmentaliteit op het veld hadden kunnen compenseren en de overwinning dus letterlijk samen over de streep hadden kunnen trekken. Zijn we verwend geworden na vier achtereenvolgende overwinningen op De Vijverberg?

Is het glas na vanavond dan halfvol of half leeg? We zijn tenslotte nog ongeslagen, maar hadden aan kop moeten staan na 9 wedstrijden. Laten we er in ieder geval voor zorgen dat we óók in de moeilijke potjes dit seizoen SAMEN achter staan, want die potjes gaan er nog genoeg komen. DAT kan ons onderscheidende vermogen zijn ten opzichte van andere clubs in Nederland, maar dan moeten we er SAMEN wel ALLES aan doen.

_DSC0004 kopiëren

_DSC0011 kopiëren

_DSC0020 kopiëren

_DSC0041 kopiëren

_DSC0066 kopiëren

_DSC0072 kopiëren

_DSC0104 kopiëren

_DSC0146 kopiëren

_DSC0171 kopiëren

_DSC0188 kopiëren

_DSC0328 kopiëren

_DSC0344 kopiëren

_DSC0390 kopiëren

_DSC0426 kopiëren

_DSC0502 kopiëren