Vitesse – De Graafschap

De laatste wedstrijd van het seizoen had het moeten zijn. Vakkundig heeft de KNVB daar echter een stokje voor weten te steken. Zodoende spelen we vanmiddag de voorlaatste wedstrijd in het Gelredome en niet thuis tegen Ajax. Gezien het belang van de wedstrijd en ongetwijfeld de tegenstander loopt het storm bij de kaartverkoop. Nu interesseert het ons als Brigata Tifosi bijzonder weinig dat we tegen Vitesse spelen, het uitvak moet gewoon vol vandaag! Want mocht er vandaag gewonnen worden en Willem II boekt in Tilburg een zege tegen FC Emmen, dan staan we zogezegd ‘veilig’. Op voorhand een hels karwei natuurlijk, maar we koesteren de hoop die we op hebben gedaan in Zwolle en Heerenveen dit seizoen. Om ook de jongens op het veld nog maar eens in te laten zien wat de belangen zijn van vandaag wordt er opgeroepen om massaal in blauw-wit wedstrijdshirt aan te treden. Een oproep die door verschillende groepen wordt ondertekend te weten: Oldies DTC, D’ran Neede, Winterswijk SYL, Didam 0314, De Supportersvereniging en natuurlijk wij als Brigata Tifosi zelf.

De misschien wel laatste uitwedstrijd van het seizoen moet in stijl worden afgesloten. Dat betekent een grootschalige actie in het uitvak in Arnhem. De Graafschap is de rots in de Achterhoekse branding met Doetinchem als centraal punt. In aanloop naar de wedstrijd wordt er voor gekozen dit op niet mis te verstane wijze duidelijk te maken. Daags voor de wedstrijd kan de laatste hand worden gelegd aan een actie die qua vierkante meters de gehele Groenendaal-tribune zou kunnen bedekken. Om 10:30 op de wedstrijddag openen de deuren van de kantine om al vroeg wat moed in te drinken voor het Gelderse treffen later op de dag. Daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt. Zo’n 90% van de aanwezigen heeft gehoor gegeven aan de oproep en met een opwarmend zonnetje stevenen we af op een mogelijk memorabele middag. Enkele BT’ers reizen voor de bussen uit om de nodige voorbereiding te treffen in het stadion.

Een aantal uur later zit het uitvak vol met 1000 man. Overwegend blauw-wit. Het moet een middag worden waarin we De Graafschap als club wederom op de kaart zetten. Pro De Graafschap dus! Het is een utopie om te denken en te verwachten dat een ieder dezelfde beleving heeft bij de support in een (uit)wedstrijd, zoals wij deze als BT ervaren. Echter gaan we er wel vanuit dat we komen om De Graafschap te supporten. Het anti-Vitesse gehalte dat door een bepaalde groep werd geuit middels de bekende songs was wat ons betreft dan ook niet nodig in de mate waarin dat deze middag gebeurde. We staan de laatste jaren bekend om de massale vocale steun voor onze eigen club! Met name in uitwedstrijden timmeren we aardig aan de weg. Ondanks de potentie was daar in Arnhem weinig van te merken. Het ‘Kom hier al vele jaren!’ schalde nog wel luidkeels van de tribune. De muisstille Gelredome wilde zich niet totaal laten overklassen en besloot tot een klein tegenoffensief, maar dat hield niet lang stand. En dat geldt ook voor het strijdplan van de jongens op het veld vanmiddag. De openingsfase op het veld was voor ons, maar het offensief werd al snel in de kiem gesmoord. Als in de 26e minuut de 1-0 binnenvalt via Bart Straalman zakt het team als een armetierig kaartenhuis in elkaar. De 2-0 valt kort daarna en het is hopen dat er zowel op het veld als op de tribune de kracht kan worden gevonden om er nog een enigszins Graafschap-waardige middag van te maken.

Aan de tweede helft hoeven we weinig woorden meer vuil te maken. Het enige dat rest te zeggen is dat het onbegrijpelijk is hoe er vandaag om is gegaan met de laatste strohalm tot directe handhaving. De oplopende score geeft nog wat reden tot zelfspot in het uitvak, maar een Graafschapwaardige middag gaat het al lang niet meer worden. En dat is een bitter pil. En dan staat ons woensdag ook nog eens een hele aparte avond te wachten. Aan een ieder wie dit leest roepen we op om gezond verstand te gebruiken als het aankomt op het verkopen van seizoens(kaarten) aan Ajacieden. Verkoop je je kaart? Dan verloochen je daarmee je eigen club! Samen D’RAN was het toch? Hopelijk kunnen we deze woorden woensdag nog uitspreken met droge ogen na 90 minuten voetbal. Houdt De Vijverberg blauw-wit en draag niet bij aan een Amsterdams feestje. In het uitvak kan, mag en zal dat gevierd worden, Maar zeker niet op de Spinnekop, Roodbergen, Groenendaal of hoofdtribune!

_DSC0095 kopiëren

_DSC0110 kopiëren

_DSC0131 kopiëren

_DSC0193 kopiëren

_DSC1000 kopiëren

_DSC0005 kopiëren

_DSC0020 kopiëren

_DSC0043 kopiëren

_DSC0039 kopiëren

_DSC0075 kopiëren

_DSC0088 kopiëren

_DSC0089 kopiëren

_DSC0095 kopiëren

_DSC0103 kopiëren

_DSC0126 kopiëren

_DSC0142 kopiëren

_DSC0151 kopiëren

_DSC0164 kopiëren

_DSC0191 kopiëren

_DSC0204 kopiëren

Sfeeractie001

Foto: Broer van en Boom

Sfeeractie002

Foto: Broer van en Boom

Sfeeractie003

Foto: Broer van en Boom

Sfeeractie004

Foto: Broer van en Boom

Sfeeractie005

Foto: Broer van en Boom

uirvakopkomst001

Sfeeractie-uitvak-vitGRA

_DSC0420 kopiëren

Uitvak-vitGRA

_DSC0427 kopiëren

_DSC0466 kopiëren

_DSC0479 kopiëren

_DSC0564 kopiëren

_DSC0596 kopiëren

04-KA_4046

_DSC0641 kopiëren

_DSC0477 kopiëren

_DSC0649 kopiëren

_DSC0611 kopiëren

_DSC0739 kopiëren

_DSC0750 kopiëren

_DSC0769 kopiëren

_DSC0794 kopiëren

_DSC0799 kopiëren

_DSC0803 kopiëren

_DSC0836 kopiëren