NAC – De Graafschap

De Achterhoek heeft bijna een week lang mogen nagenieten van de spectaculaire seizoensopener op De Vijverberg. In alle opzichten een middag om niet snel meer te vergeten! Echter maakt de euforie op zaterdag weer plaats voor strijdlust, want om de bonuspunten tegen Feyenoord te verzilveren moet NAC Breda over de knie worden gelegd. De Graafschap zal die middag worden gesteund door ruim 500 man, waarvan ruim 40 BT’ers.

Midden op de dag vertrekken we richting het zuiden om vanuit de vissenkom ons steentje bij te dragen aan de mogelijke tweede winstpartij van de competitie. Wederom zonder trommel, want de beperkende maatregelen staan deze niet toe in het uitvak. Onze mening hierover is duidelijk. Dat ze in Breda van mening zijn dat er geen trommel op de tribune hoort, prima. Maar een uitvak is niet voor niets een uitvak, respecteer dus dat er groepen zijn die het op een andere manier doen! Kanttekening: de Bredanaars hebben zich in het kader van normalisatie opengesteld om beide supportersgroepen op het plein voor het stadion samen met elkaar een biertje te laten drinken. De goede bedoelingen ten spijt, leggen we dit aanbod naast ons neer en begeven we ons bij aankomst direct richting het uitvak.

Het bezoekersvak is net als de rest van het stadion goed gevuld. In een uitverkocht Rat Verlegh is het in het verleden nog nooit makkelijk geweest en dat zal het ook vanmiddag niet worden. Het goedgevulde uitvak is de gehele wedstrijd prima te horen! Het ontbreken van de trom wordt, soms met wat moeite, prima gecompenseerd. Tot een direct overwicht op het veld lijdt dit echter nog niet. Er wordt in het eerste bedrijf weinig weggegeven, maar ook vooral bijzonder weinig gecreeerd. Maar een helft duurt ook in de Eredivisie gewoon 45 minuten en kort voordat deze zijn verstreken straft de Bredase formatie een slordigheid in de defensie af. Ruststand 1-0.

In de tweede helft is het NAC wat de klok slaat op de grasmat. Binnen 20 minuten na rust wordt de voorsprong vakkundig uitgebouwd naar 3-0 en staan we met beide benen weer op de grond. Het vak toont zicht echter weerbaar en verdedigt het blauw-wit vocaal tot na het laatste eindsignaal. Daarmee is de eerste Eredivisie awayday een feit en kan deze wat betreft sportieve prestatie maar beter snel worden vergeten. De blik kan weer op zaterdag, waar we op De Vijverberg Groningen treffen.

Niet onbelangrijk te vermelden is de jaarlijkse collectie die er voorafgaand aan de wedstrijd gehouden zal worden! Alle bijdragen zijn welkom; groot en klein, cash of per overboeking. Tot zaterdag, tot op De Vijverberg!

_DSC0977

_DSC0980

_DSC0994

_DSC0995

_DSC0999

_DSC0014

_DSC0037

_DSC0029

_DSC0083

_DSC0049

_DSC0068

_DSC0072

_DSC0180

_DSC0138

_DSC0192

_DSC0177

_DSC0219

_DSC0240

_DSC0352

_DSC0361

_DSC0410