De Graafschap – Heerenveen

Het tijdstip van de aftrap; zaterdagavond 20:45 uur, nodigt uit tot een uitgebreide PMDS in de stad. Hier wordt door menig BT’er dan ook dankbaar gebruik van gemaakt. Ook vanavond is De Borrel weer het decor om de gebruikelijke handjes te schudden, te proosten en de sterke verhalen van de afgelopen week weer aan elkaar uit te wisselen. De wedstrijd van die avond zal achteraf als een onplezierige onderbreking kunnen worden beschouwd. En daarmee drukken we ons dan nog zacht uit. Kijkend naar de ranglijst staan er vanavond gewoon twee ploegen tegenover elkaar die uit 7 wedstrijden 7 punten hebben weten te sprokkelen. En met een goedgevulde Vijverberg moet Heerenveen vanavond toch op zijn minst het vuur aan de 22 schenen gelegd krijgen.

Wat er zich vervolgens afspeelt voor de ogen van de ongeveer 12.000 toegestroomde supporters is het best te omschrijven als een blamage. Het eerste gedeelte van de eerste helft wil nog wel, maar als SC Heerenveen besluit een doelpunt te willen maken dan doen ze dat gewoon. En niet slechts éénmaal. Zonder een ogenschijnlijke strobreedte in de weg gelegd te krijgen, worden we met vier tegendoelpunten in een kwartier tijd ouderwets voor schut gezet. En dan mogen we op dat moment nog blij zijn dat het er maar vier zijn. Als Bakker kort na het beginnen van de tweede helft besluit om tegen Fortuna liever thuis op de bank te zitten pakt de man, die is gekomen voor de Eredivisie ervaring, een rode kaart. Of Heerenveen het op dat moment wel mooi vond geweest of dat ze enigszins medelijden hadden is nog niet helemaal duidelijk. De teller stopt uiteindelijk gelukkig slechts op 0-5. Dat we dan een keer met 0-5 op je kloten krijgt is tot daaraan toe, maar de manier waarop is schande en De Graafschap-onwaardig. Er is vanuit de spelersgroep slechts één antwoordt mogelijk om deze schijnvertoning weg te poetsen en dat is een overwinning in Sittard!

Met het bezoek van SC Heerenveen keerde vanavond ook een ‘oude’ vriend terug aan de Lijsterbeslaan. Filip Bednarek, inmiddels tweede doelman bij SC Heerenveen werd gaandeweg de tweede helft begroet vanaf vak 22. Dat Hidde Jurjus op dat moment in balbezit was tijdens de wedstrijd wekte volgens diverse mede-supporters de suggestie dat wij Hidde daarmee bekritiseerden. Daarover kunnen we kort zijn: Wij onderhouden met zowel Hidde als Filip prima contact! Wij vallen onze spelers niet openlijk af op deze manier. Hidde bracht na de overwinning op Willem II nog een bezoek aan het BT-honk en Filip kwam ruim na het laatste fluitsignaal nog een kwartier bijpraten op het vak.

Tot in Sittard!

_DSC0006

_DSC0009

_DSC0028

_DSC0058

_DSC0097

_DSC0212

_DSC0196

_DSC0217

_DSC0215

_DSC0226

_DSC0242

_DSC0258

_DSC0304