De Graafschap – Fortuna Sittard

De Graafschap heeft een maand de tijd gehad om zich voor te bereiden op de start van de tweede seizoenshelft. In deze maand werd er een zesdaags trainingskamp afgelegd in Catalonië, werd er een vriendschappelijk duel gespeeld tegen FC Peralda, maar nam vooral de onrust toe wat betreft het uitbreiden van de nieuwe selectie. Want hoe je het ook went of keert; deze selectie heeft zich niet eredivisiewaardig bewezen in de afgelopen 17 wedstrijden. Uiteindelijk wordt er gehuurd in Amsterdam en verliezen we onze ‘eerste’ doelman Agil Etemadi aan Almere City. Tevens zien we potentiële versterkingen naar lagere competities of op zijn minst gelijkwaardige clubs gaan. Als we lezen dat dit mede komt door de geringe aantrekkingskracht van De Graafschap, gaan ons de nekharen niet voor de eerste keer dit seizoen recht overeind staan. Ondanks het gebrek aan visie, beleid en daadkracht binnen het technisch hart moet er vanmiddag gewoon afgetrapt worden tegen mede-promovendus Fortuna Sittard.

Om klokslag 14:30 wordt de bal aan het rollen gebracht op een overvolle Vijverberg. Wat er zich voor onze ogen afspeelt in het daaropvolgende anderhalve uur is het De Graafschap waar we ons als supporters volledig mee kunnen identificeren. Enkele vragen zichzelf zelfs af of we voor de gek zijn gehouden in de eerste competitiehelft. Fortuna krijgt geen poot aan de grond en wordt volledig overklast. Gedragen door de support op de tribunes opent Serrarens in de 27e minuut  de score; 1-0. En daar blijft het niet bij, want diezelfde Serrarens en even later El Jebli werken de 2 en 3-0 binnen. Ongekende taferelen. Waar er in veel wedstrijden werd gesnakt naar de rust, is de rust nu een hinderlijke onderbreking van de doelpuntendrang van de jongens op het veld.

De riante voorsprong is echter geen reden om onze mening over eindverantwoordelijke Peter Hofstede onder stoelen of banken te schuiven. Het feit blijft dat er een karrevracht aan spelers binnen is gehaald, waarvan meer dan de helft inmiddels weer mag vertrekken. De kansloze verliespartijen hebben zich inmiddels op pijnlijke wijze opgestapeld en gezien de minimale ontwikkelingen is er weinig perspectief op directe verbetering. De tekst op het doek laat er dan ook geen gras over groeien. Van het uiterste Noorden naar het uiterste Zuiden zullen we er altijd staan om de club te steunen. Dat betekent ook dat we kritisch zullen zijn wanneer nodig. Ook als we 3-0 voorstaan.

Er vallen die middag nog drie doelpunten. Eentje voor Sittard en twee in ons eigen voordeel. Met de 5-1 overwinning is er op basis van de ranglijst weer aansluiting gevonden met onze concurrenten. Eén zwaluw maakt echter nog geen zomer. Mocht er een goed resultaat worden geboekt tegen Excelsior dan gaan de punten van Fortuna dubbel tellen.

_DSC0003 kopiëren

_DSC0009 kopiëren

_DSC0013 kopiëren

_DSC0035 kopiëren

_DSC0086 kopiëren

_DSC0091 kopiëren

_DSC0078 kopiëren

_DSC0089 kopiëren

_DSC0098 kopiëren

_DSC0133 kopiëren

_DSC0309 kopiëren

_DSC0193 kopiëren

_DSC0182 kopiëren

_DSC0204 kopiëren

_DSC0238 kopiëren

_DSC0265 kopiëren

_DSC0391 kopiëren

_DSC0328 kopiëren

_DSC0372 kopiëren

_DSC0458 kopiëren

_DSC0467 kopiëren