FC Emmen – De Graafschap

Emmen-uit. Een wedstrijd waar het om de knikkers gaat. Bij winst wordt er aangesloten bij de top van de competitie en gezien de huidige vorm van NEC & Fortuna, kan dat nog wel eens een heel raar verloop van het restant van de competitie betekenen. Tel daarbij de (bijna) vrije vervoersregeling op en de ingrediënten voor een uitverkocht uitvak zijn aanwezig. Uiteindelijk nemen slechts 188 man de moeite om voor deze wedstrijd een kaartje te kopen en de ploeg achterna te reizen.  

De afgelopen drie wedstrijden werden overtuigend in winst omgezet en het vertrouwen in de heren op het veld viert weer voorzichtig hoogtij. De sfeer op het vak komt wat stroef op gang, evenals de wedstrijd op het kunstgras van het De Oude Meerdijk. Uitgerekend Alexander Bannink, die vorig jaar nog in dienst van De Graafschap speelde, straft de laksheid van de defensie af. Zo ligt er een lange koude avond in het verschiet. Op nog onverklaarbare wijze weet De Graafschap de wedstrijd echter volledig te kantelen en binnen een tijdsbestek van vier minuten staat 1-2 op het bord. Het vak veert op en probeert de 2-1 tot in ieder geval de rust veilig te stellen. Ondanks de support valt de onvermijdelijke 2-2.

Aan de tweede helft willen we eigenlijk zo weinig mogelijk woorden wijden, maar we kunnen er niet aan voorbij. De afgelopen weken werd er eindelijk weer eens D´RAN-voetbal op de mat gelegd! Het fundament dat daarmee werd gelegd voor het restant van de competitie, wordt die tweede helft eigenhandig afgebroken. Het lijkt in niets meer op de strijdbare ploeg die we de afgelopen weken hebben zien spelen. Ondanks diverse pogingen vanaf het vak om de gasten op het veld nog van enige inspiratie te voorzien, wordt er verzaakt. Emmen straft het zouteloze geheel met speels gemak af. Een uitgelezen kans om weer een paar plekken te klimmen, de aansluiting te vinden en goede zaken te doen voor de derde periode wordt vakkundig om zeep geholpen.  

Als op de terugweg duidelijk wordt dat Henkie voor de microfoons van diverse media heeft weten te melden dat ‘de wil om te winnen’, niet aanwezig was kunnen we niets anders dan stomverbaasd reageren. Welke contracten kunnen er na vanavond de papierversnipperaar in, Henkie?

_DSC0262

_DSC0270

_DSC0280

_DSC0330

_DSC0382

_DSC0392

_DSC0364

_DSC0404

_DSC0434

_DSC0432

_DSC0472

_DSC0373

_DSC0554

_DSC0601

_DSC0609

_DSC0639

_DSC0640

_DSC0655

_DSC0717

_DSC0778

_DSC0787

_DSC0800